Filmforgatás miatt bezár a kastély

2019. november 9. (szombat)

„November 25. és december 13. között a kastély amerikai filmforgatás miatt zárva tart.

A statisztikák azt igazolják, hogy évek óta a Helikon Kastélymúzeum az egyik leglátogatottabb, sőt az elmúlt két évben a leglátogatottabb kastély hazánkban. A hat állandó kiállítás és a gyönyörű park nem csak szezonban kedvelt a turisták körében. Az egész évben nyitva tartó múzeum együttes fő épülete azonban pár hétre –december közepéig – be lesz zárva filmforgatás miatt.
A kombináltjegyek bevezetése és a 2011 és 2016 között mintegy 2,8 milliárd forintnyi fejlesztés az elmúlt években még vonzóbbá tették Keszthely legnagyobb vonzerejét, a Festetics kastélyt. Nem csak a nyári hónapokban, és a rendezvényeken van sok látogató. A muzeális intézmény számos érdekességgel, ritkasággal egész évben hat helyszínen várja a vendégeket. A következő hetekben a Helikon Kastély főépülete azonban bezár a látogatók előtt.

„November 25. és december 13. között a Helikon Kastélymúzeum hat állandó kiállítása közül a kastély amerikai filmforgatás miatt zárva tart. További öt állandó kiállításunk, tehát a Hintómúzeum, a Vadászati Múzeum, a modellvasút kiállítás, a Pálmaház a madárparkkal és az Amazon házban található főúri utazások kiállítás továbbra is látogatható.”- adott tájékoztatást Pálinkás Róbert, igazgató.

A bezárás időszakában a látogatók hiánypótló kedvezményeket kapnak-mondta Pálinkás Róbert.

„Egy kompenzációs jeggyel látogatható,mindössze 1000 Ft-ot fogunk kérni az ideérkező látogatóktól, sőt a 25 éven aluli diákok számára ingyenes lesz a látogatás. Ugyanezzel szeretnénk kedveskedni a keszthelyieknek. Minden keszthelyi ebben az időszakban- november 25. és december 13. között ingyenesen látogathatja meg a Helikon Kastélymúzeum kiállítását. Ide csak egy lakcímkártyát kell felmutatniuk.”- tudtuk meg a kedvezményekkel kapcsolatban.

Magyarország harmadik legnagyobb és leglátogatottabb kastélyának főúri életformát bemutató enteriőr kiállítása valamint a Helikon Könyvtár december 13-tól április 30-ig, téli nyitva tartásban, hétfői napok kivételével 10-18 óráig várja a látogatókat.

Hegedüs Éva – Keszthelyi Televízió
https://tvkeszthely.hu/hirek/6560-filmforgatas-miatt-bezar-a-kastely?fbclid=IwAR2EpyqYLZCz5ZOzXKwT4siiUhuM090zG5EMnKbSUXY3DALJhamAq1hIDfo

Több parkolót is lezártak a kastély környékén
https://tvkeszthely.hu/hirek/6618-tobb-parkolot-is-lezartak-a-kastely-kornyeken?fbclid=IwAR3xnwWWTcdyvjYaK7_HnXN6O0hhRN1PpVi0f11Z5o189SxgyA_IlVKSz7k