Folynak a Helikon parkban a munkálatok

2023. december 20. (szerda)
KesztHelyi identitás

Néhány nap van hátra az uniós határidőből a Helikon park rekonstrukciójánál. Rendszeresen ellenőrzik a hivatal szakemberei és Manninger Jenő polgármester az ott folyó munkát. A keszthelyi kivitelező ugyan az elmúlt hetekben meggyorsította a munkavégzést és növelte a kapacitást, ennek ellenére a rekonstrukciónak csak egy része készül el ebben az évben.

Keszthely  legnagyobb összefüggő zöldterületén folyik a munka. Géppel árkolnak. Készítik a villamoshálózat kábeleinek a helyet. Térkövezik a járdát. Jól látható, hogy állnak a játszótéren a játékelemek és dolgoznak a vízvezeték és csatornahálózat megépítésén is. A parkban folyó munkálatokat Manninger Jenő polgármester, szakemberekkel együtt rendszeresen ellenőrzi. Mint ismert, a Fitotron System Kft. jelentős csúszásban van  a kivitelezéssel. Az önkormányzat többször felszólította a kivitelezőt az ütemterv szerinti munkavégzésre. Már a szerződés felbontásáról is döntöttek.

„Azért nem tudtunk mással szerződi, felbontani a szerződést, látván  a késedelmet, mert most itt év végén lejár az uniós ciklusnak a határideje. Tehát az azt jelenti, hogy amit az unió kifizet, annak a számláját most be kell nyújtani. Karácsony után, utolsó napokon be kell nyújtani, mert ez évben el kell számolni. Ezért hajtottuk ezt a kivitelezőt, hogy minél többet csináljon meg ebben az évben. Lehet látni, hogy az elmúlt egy-két hónapban azért haladt előre. Most is nagyon dolgoznak. Hát én remélem, hogy az utolsó napokon – most egy kicsit jobb az idő- még be tudják fejezni itt a játszóteret, az ittlévő házat,a kutya agility parkot. Ezeket természetesen a műszaki ellenőr és munkatársai ellenőrizni fogják, hogy ezek ténylegesen mennyire vannak kész.”- adott tájékoztatást Manninger Jenő polgármester.

A volt kézilabdapályán a veszélyes hulladéknak is minősíthető salak feltárása, a terület mentesítése is akadályozta a munkát. A kivitelező hosszabb határidő módosítást kapott a várostól, amit  jóvá kellett hagyatni a Magyar Államkincstárral. A módosított határidő sem volt elég ahhoz, hogy a Helikon park rekonstrukciója befejeződjön. A város vezetése bízik abban, hogy 2024 tavaszára elkészül a projekt és a Helikon park megújulva várja a lakosságot és a városba érkezőket.

Hegedüs Éva – Keszthelyi Televízió

Képek