Forgalomkorlátozás várható a Hévízi út és a Pál utca szakaszain

2023. április 6. (csütörtök)

2023. április 11-től a Hévízi úti kerékpárút építése miatt forgalomkorlátozás lesz a Hévízi út és a Pál utca érintett szakaszain.

A munkálatok ideje alatt a Hévízi út Csák György utca és Pál utca közötti szakaszán az kivitelező vállalkozórészleges elkorlátozás mellett végzi a kivitelezést, a két irányú forgalmat biztosítják. A munkálatok ideje alatt 40 km/h sebességkorlátozás és előzési tilalom kerül bevezetésre.

A Hévízi út 20. szám előtt lévő autóbuszmegálló helyet ideiglenesen a Hévízi út 24. számú ház előtt biztosítják.

A Hévízi út és a Pál utca csomóponti területénszintén elkorlátozást szükséges bevezetni.

(A járda és a közút között jelenleg is jelentős szintkülönbség van, a kerékpárút építés itt támfalépítéssel valósul meg, továbbá szegély építés és zárt csapadék csatorna építése is szükséges.)

A Hévíz irányából az egyenesen és jobbra kanyarodó vegyes sáv elkorlátozásra kerül a munkavégzés számára, a forgalom a balra kanyarodó sávokba terelődik át. A Goldmark Károly utca irányába a balra kanyarodás továbbra is biztosítva lesz, viszont a jobbra kanyarodás tiltásra kerül. A Csapás út irányából a balra kanyarodás a Pál utca irányába szintén tiltásra kerül. A terelő útvonalat a Sopron utca – Bástya utca vonal biztosítja, melyet sárga alapú térképes és egyszerű útirányjelző táblákkal jelölnek meg.

A Pál utcába tehát a Hévízi út irányából nem lehet behajtani, az ellentétes irányból pedig csak a Pál utca, Bástya utca és a Hévízi út között lévő lakóingatlanok lakói és a Volán járatok számára biztosított a behajtás.