Forgalomkorlátozás várható az Erzsébet királyné útján

2023. szeptember 6. (szerda)

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy az Erzsébet királyné útja Petőfi és Kazinczy közötti szakaszán burkolatfelújítási munkák kezdődnek, mely során 2023. szeptember 18. hétfő 8,00 órától félpályás útzár kerül bevezetésre.

A lezárás során a forgalom a belváros felé egy irányban és fél pályán történhet.

Ideiglenes autóbusz megállóhely kerül kialakításra, a várakozás (parkolás) tiltásra kerül az építkezés idejére.

Az ingatlanok megközelíthetősége biztosított marad.

A kivitelezés tervezett befejezése: 2023. október 31.

Bővebben

Az összességében a 350 méter hosszúságban tervezett felújítás a Kivitelezővel történt egyeztetések során három ütemre bontva kerül megvalósításra, az alábbi főbb elemek figyelembevételével.

I. ütem

A kivitelezés során a kiemelt szegélyek javítására/cseréjére, valamint a vízelvezető létesítmények (aknafedlapok, víznyelők) cseréjére illetve helyreállítására kerül sor. Szükség esetén ebben az ütemben a lokális, teljes pályaszerkezet cserék is elvégezhetők. A tervezett ütemben a munkálatok az Erzsébet királyné érintett szakaszának strand irányából a belváros irányába történő egyirányúsítása mellett végezhetők, az építés alatt lévő szakaszok lokális, legfeljebb félpályás elkorlátozása mellett. Az érintett ütemben a parkolást az Erzsébet királyné utcában tiltani szükséges. Az építési ütem tervezett hossza cca. 4 hét.

II.– III. ütem

A második és harmadik ütemben a burkolat kiviteli terv szerint marására, valamint a kötő- és kopóréteg építésére kerül sor oly módon, hogy az Erzsébet királyné utca forgalma egyirányban biztosított, azonban az elkorlátozás egy időben a teljes félpályát érinti. A III. ütemben a jobb pálya elkorlátozása történik, amely alatt a meglévő autóbusz-megállóhely ideiglenes áthelyezése szükséges. Az áthelyezést úgy kell kialakítani, hogy az autóbusz biztonságos megállása és az utasok biztonságos leszállása biztosított legyen (fellépőszigetet szükséges kialakítani). A III. ütemben továbbá az Asbóth utca Erzsébet királyné utcai útcsatlakozásának lezárása szükséges, amely időszakban az Asbóth utca zsákutcaként funkcionál. Az építési ütem tervezett hossza cca. 2 hét. A befejező műveletek (burkolati jelek festése, forgalomtechnikai jelzések elhelyezése/visszahelyezése stb.) az I. ütemben tervezett korlátozás mellett végezhetők.