Gazdag volt a ranolderesek tábori programja

2021. július 5. (hétfő)

Tartalmas, élményekkel teli táborban tölthettek el egy hetet a Ranolder János Római Katolikus Általános Iskola tanulói. A Veszprémi Főegyházmegye nyertes pályázata tette lehetővé, hogy a kirándulásokban, foglalkozásokban bővelkedő táborban térítésmentesen vehettek részt a gyerekek és pedagógusaik.

Németh Péter a Balatoni Múzeum igazgatója. Táborozóknak meséli egy kötetlen beszélgetésen a múzeumban, hogy egykor milyen volt a középkori városfal. Az érdekes történelmi kalandozásba bekapcsolódtak a gyerekek is. Mindannyian egy hetet töltöttek az iskola által szervezett táborban, ahol minden napra jutott egy felejthetetlen élmény.

„Két csoport van. Legtöbben negyedikesek, nagyban jöttek. Nagyon sok programra jöttünk. Első napon voltunk múzeumban, amiben még sok gyerek nem járt és voltunk azokban. Nagyon jók voltak. Utána a második napon egy néptánc tanár jött hozzánk, akivel ugyanúgy nagyon sok programra mentünk el. S azok a programok is nagyon jók voltak. Meg fagyizni is mentünk a múzeumok után.”- mondta el Tóth Antónia tanuló.

Egy veszprémi kirándulás után látogattak el a tábor résztvevői a Balatoni Múzeumba. Az alsós csoport tagjai szívesen meséltek arról, ami számukra a legérdekesebb volt.

„A rómaiak amik engem nagyon megfogtak és nagyon szeretem a múzeumokat. S legjobban – azt mondták- régen elégették a halottakat, urnába tették őket és a halottak ékszereit esetleg fegyvereit odatették az urna mellé.”- mondta Szekeres Bálint.

A Veszprémi Főegyházmegye hét általános és középiskolája, mintegy 800 diák és 80 pedagógus vehet részt a pályázati forrásból megvalósuló ingyenes táborokban. A Ranolder iskola táborában a teljes ellátás és a programok megvalósításához szükséges térítések mellett, több mint 500 ezer forint értékben volt lehetőség eszközvásárlásra is.

„A mi táborunk a Magyar identitás tábor nevet kapta. Minden csoport egy témahéten vesz részt, ami körül ölei az iskolában tanult dolgokat. Kiegészítjük egy informális, információ szerzős táborral, amivel összekötjük az iskolában tanult dolgokat.”- adott tájékoztatást Szabó Andrea táborvezető.

A gazdag programot nyújtó táborban 61 tanuló vett részt.

Hegedüs Éva – Keszthelyi Televízió

https://tvkeszthely.hu/hirek/8189-gazdag-volt-a-ranolderesek-tabori-programja