Gazdálkodjunk, vállalkozzunk „okosan” Határtalanul!

2019. október 25. (péntek)

Keszthely testvértelepüléséről, Székelyudvarhelyről látogattak diákok a városba. A Kós Károly Szakközépiskola tanulói a Közgazdasági Szakgimnázium diákjaival közösen vettek részt kedden az intézmény ’56-os ünnepségén. A közös megemlékezés mellett számos szabadidős és tanulmányi programot is közösen töltenek el a diákok. A keszthelyi iskola a Határtalanul programnak köszönhetően látta vendégül a székely fiatalokat és utaztatja el diákjait májusban Erdélybe.
Az ’56-os forradalom és szabadságharc iskolai megemlékezésén közösen adtak műsort a székelyudvarhelyi és keszthelyi dákok a Közgazdasági iskolában.A keszthelyi intézmény hatodik alkalommal nyert támogatást a Határtalanul pályázat keretében. Ennek köszönhető, hogy 30 diákból és 4 kísérőből álló küldöttség érkezett Székelyudvarhelyről, a Kós Károly Szakközépiskolából.

„Annak örülök a legjobban, hogy mi külföldi magyarok ugyanúgy meg tudjuk ünnepelni a nemzeti ünnepeket, mint az anyaországban élő magyarok. Az ilyen közös ünnepek mindig jólesnek, legalábbis nekem” – nyilatkozta Hatos Róbert székelyudvarhelyi diák.

A Határtalanul program célja, az intézmények közötti együttműködés és hogy a határon túli magyarlakta területekről érkező diákok közös programokon vegyenek részt az itteni tanulókkal.

Török Fanni, a Közgazdasági Szakgimnázium diákja: „Nagyon szoros barátságot kötöttünk az erdélyiekkel a műsor végett is. A napokban őket fogjuk végigkísérni a városban, meg több helyre is velük megyünk el kirándulni.”

Gazdálkodjunk, vállalkozzunk „okosan” Határtalanul! Ezt a címet viseli a Közgazdasági Szakgimnázium programja. A közös ünneplés és barátkozás mellett egy gazdasági társasjáték létrehozásán is dolgozik a két iskola.

Dr. Takácsné Hegyi Andrea, a Határtalanul program kapcsolattartója: „A Gazdálkodj okosan, illetve az Activity társasjátékot ötvözve szeretnénk Magyarország és Erdély közös térképére feltüntetni azokat a településeket, amelyet a két osztály kirándulásaival felkeresünk, meglátogatunk és ehhez kapcsolódva különféle kérdéseket feltenni. A kérdéskörök . mint az Activity társasjátékban – öt témakörhöz csoportosulnának. Lenne benne történelmi kérdés, Magyarországhoz, Erdélyhez kapcsolódó kérdés, földrajzi kérdés, illetve gazdasági kérdések.”

A diákok ellátogatnak a Festetics kastélyba és a várost is bejárják az elkövetkező napokban. A Közgazdasági Szakgimnázium küldöttsége 2020 májusában indul Székelyudvarhelyre. 32 keszthelyi diák vesz részt a programban.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV
https://tvkeszthely.hu/hirek/6516-gazdalkodjunk-vallalkozzunk-okosan-hatartalanul?fbclid=IwAR187zTdfJnhBscVQ3zsO4bfDvXDlEY1Bn6_rnF6uA1LbfQKtuPxBD9bHFI