Hegedűs Endre is fellépett Keszthelyen

2020. október 5. (hétfő)

A Kossuth-, Liszt- és Cziffra-díjas zongoraművész, Hegedűs Endre adott koncertet Keszthelyen a zene világnapján. A művész mellett felesége is színpadra lépett, kettejüktől négykezes zongoradarabokat is hallhatott a közönség. Az esemény egybeesett az Idősek Világnapjával, amivel a Szépkorúak Hete indult el. A következő napokban több érdekes programon is részt vehetnek az érdeklődők.

Beethoven: Appassionata-szonátáját is előadta Hegedűs Endre keszthelyi hangversenyén. A zongoraművész úgy fogalmazott, számára ez a mű egy zenei katedrális, ami véleménye szerint a bécsi zeneszerző egyik, ha nem a legsikeresebb szerzeménye. Hegedűs Endre elmondta, a zene az, ami számára az életet jelenti, így nem volt kérdés, hogy elfogadja a Goldmark Károly Művelődési Központ felkérését.

„Nagyon örülök, hogy Keszthely visszavár. Itt csak egy zárójelet teszek, én nem is tudom. Talán ez már a nyolcadik fellépésem itt és ez olyan boldogsággal tölt el, hogy a közönségnek ezek szerint itt van rám igénye. Sőt hát a vezetői a városnak és a kultúrközpontnak, a Balaton Színháznak, aranyos Ágota tudja ezt és megegyezünk általában, hogy visszajöhetek. Most már az a problémám, hogy mi a csudát játsszak, hogy ne legyen már ugyanaz a programban, de hát nyilvánvalóan ugye a szeretet hoz elsősorban ide.”

A zongoraművész feleségével, Hegedűs Katalinnak is játszott közösen, négykezes művet adtak elő. A Zene Világnapi koncert egyben a Szépkorúak Hetének nyitóeseménye is volt. Mint Csengei Ágota elmondta, évről évre minden október első hetében rendezik meg ezt a tematikus programot, mely mindig nagy népszerűségnek örvend. Idén is számtalan színes kínálattal készülnek az érdeklődőknek.

„Az jellemző rá a leginkább, hogy legalább egy vagy két koncert van benne, mindig nyitunk egy kiállítást, ahol természetesen az alkotó is szépkorú. Mindig van egy mozgásforma, az idei évben gerinctornát próbálhatnak ki az idősebbek. Van egy pszichológus előadás, van benn egy kineziológus előadása, tehát úgy gondolom, hogy nagyon szép színes a választékunk.”

Az igazgató hozzátette, mindent elkövetnek azért, hogy biztonságos keretek között rendezhessék meg a programokat. A beltéri eseményeken kötelező a maszkviselés, valamint az ajtóban szenzoros kézfertőtlenítésre is van lehetőség. Csengei Ágota kiemelte, a színház nézőtere azért is előnyös, mert ott akár 350 ember is el tud különülni egymástól.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/7460-hegedus-endre-is-fellepett-keszthelyen