Hét éve működik a társasjáték klub

2022. január 26. (szerda)

A legújabb társasjátékokat is kipróbálhatják, de klasszikusokkal is játszhatnak mindazok, akik ellátogatnak a Gémkapocs Társasjáték Klubba. A közösség 7 éve jött létre Keszthelyen, azóta nagyon sokan csatlakoztak hozzájuk. A közös szórakozás során barátságok is szövődtek, sőt, sokan kezdtek társasokat gyűjteni a klub hatására.

A legmodernebb játékokat is kipróbálhatják mindazok, akik ellátogatnak a Gémkapocs Társasjáték Klubba. A csoport hét évvel ezelőtt jött létre, mára mintegy 100 tagot számlál. A Goldmark Károly Művelődési Központ nagytermében szombat esténként gyűlnek össze a felnőttek a közös játékra. Sokan gyermekeiket is elhozzák, nekik is tudnak kikapcsolódási lehetőséget biztosítani a szervezők. A klubnak már van egy törzsgárdája, akik rendszeres résztvevői a szombat estéknek.

„Nagyon jó közösségi élmény, ez az első, ami a legfontosabb. Azon kívül nagyon jó barátaim vannak itt, mindig nagyon jó a hangulat. Nagyon sok stratégiai és partijátékot játszunk, amik miatt aztán sokszor éjszakáig itt vagyunk. Úgyhogy ezért, minden héten van valami új.” – mondta egy résztvevő, Schlakker Eszter.

A klubban a kártyajátékoktól a legbonyolultabb stratégiai játékokig minden megtalálható. Az este során lehetőség van többféle játékot is kipróbálni, de akár újakat is megtanulhatnak a résztvevők. Szombat esténként több korosztály is képviselteti magát, a fiataloknak nagy élmény, hogy együtt szórakozhatnak a felnőttekkel és sok esetben le is győzhetik őket.

„Azért szeretek ide járni, mivel szerintem elég jó vagyok társasjátékokban és nagyon jó leverni a felnőtteket. Meg nagyon jól lehet itt szórakozni, kár, hogy csak szombatonként van, lehetne többször is. A kedvenceim, azok például pont most játszottunk a Sushi Go nevű kártyajátékkal.” – tette hozzá egy másik résztvevő, Exner Xavér.

A Gémkapocs Társasjáték Klubot Szűcs Sándor indította útjára. A szombati estékre a saját gyűjteményéből válogat, ami mintegy 400 játékot számlál. A klub hatására többen is vannak, akik elkezdtek társasokat gyűjteni, ők is szívesen osztják meg ezeket a közösséggel. A klubvezető évtizedek óta foglalkozik játékfejlesztéssel és kiadással, így átfogóan ismeri a piacot és az igényeket is.

„Egyrészt a partijátékok népszerűek, ahova sokan be tudnak csatlakozni. Nagyon népszerűek most az asszociációs játékok, mint a Dixit például vagy a Stella, ami néhány hónapja jelent meg, és a kooperatív játékok. Az egyik, ami a vágóképeken is rajta van, amikor a játékosok nem egymás ellen játszanak, hanem együtt a játék ellen, és közösen kell legyőzniük a játékot azzal, hogy együttműködnek.” – emelte ki Szűcs Sándor, a Gémkapocs Társasjáték Klub alapítója.

A társasjáték klub minden szombaton várja az érdeklődőket. A családok 17 és 20 óra között szoktak együtt szórakozni, ezután a felnőttek veszik át a terepet. A részvétel ingyenes.

Regman Karola – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/8784-het-eve-mukodik-a-tarsasjatek-klub