Hétfőtől ismét bezár a szülészet Keszthelyen

2024. június 28. (péntek)
KesztHelyi identitás

Hétfőtől ismét bezár a szülészet Keszthelyen – derül ki a Keszthelyi Kórház közösségi oldalán közzétett bejegyzésből. Az elmúlt időszakban munkaerő átcsoportosítással működött az osztály. A probléma oka az orvoshiány.

A Keszthelyi Kórház körzetébe tartozó települések lakóit Zalaegerszegen, Nagykanizsán, Ajkán, Kaposváron és Veszprémben fogadják. A települési lista a kórház közösségi oldalán található. A Szülészet-Nőgyógyászati Osztályon változatlanul biztosított a járóbeteg ellátás, a terhesgondozás, a nőgyógyászati szakellátás és az egynapos ellátások – olvasható a közleményben.

Még áprilisban jelentette be először az intézmény, hogy szüneteltetik a fekvőbeteg ellátást. A városvezetés anyagi segítséget nyújtott és a helyi politikai vezetők lobbi-tevékenységével május 6-ával újraindult az ellátás. Most, július elsejével megint nem lehet Keszthelyen szülni. Az elmúlt időszakban munkaerő átcsoportosítással működött az osztály. A probléma oka az orvoshiány, ami főleg abból adódik, hogy a szakemberek többsége inkább a magánpraxist választja a korházi munka helyett.

https://tvkeszthely.hu/news/11513-hetfotol-ismet-bezar-a-szuleszet-keszthelyen-