Hétvégén rendezik a Keszthelyi Kilométereket

2019. június 7. (péntek)

12. alkalommal rendezik meg a hétvégén a Keszthelyi Kilométereket. A kétnapos rendezvényre már most több mint 1400 előnevezés regisztráltak, de a helyszínen is várják a csatlakozni vágyókat. A verseny idején a városban forgalomkorlátozásra kell számítaniuk az autósoknak.
A Keszthelyi Kilométerek évek óta az egyik legnépszerűbb rendezvény a környéken. Idén is Pünkösdkor, június 8-án és 9-én valósítják meg a futóversenyt a szervezők. Gyermekfutamokon, sprint, 10,5 km-es, félmaraton, maraton távokon, váltóban és handbike kategóriában is nevezhetnek az érdeklődők. Mint Bedő Beáta, a Keszthelyi Kilométerek Egyesületének elnöke elmondta, idén is sok futót várnak.

„Pénteken zártuk le az előnevezésünket elég jó létszámmal, 1470 fővel. A helyszíni nevezésre várjuk még a futókat szombaton és vasárnap. Különleges lesz az idei év, hiszen új programjaink vannak, új kísérőprogramjaink vannak, de alapvetően a rendszerünk ugyanaz, mint szokott lenni, szombaton a gyerekversenyek és a sprintfutamok, vasárnap pedig maga a nagy 10 és fél kilométeres körpálya.” – mondta el Bedő Beáta.

Az elnök hozzátette, az ország különböző pontjairól érkeznek versenyzők, de egypár külföldi is akad a nevezők között. A Keszthelyi Kilométerek futói idén is a Fő térről indulnak. A kastélyparkon keresztül a Tapolcai úton át tart a táv Gyenesdiásig, majd vissza a part mentén kijelölt területen. Emiatt útlezárásokra kell számítaniuk a közlekedőknek.

Szombaton délután fél 3-tól este 6 óráig teljes útlezárás lesz érvényben Keszthelyen a Sörház, a Kossuth, a Helikon és a Balaton utcában. Vasárnap délelőtt fél 10-től fél 4-ig a teljes lezárás érinti a Fő teret, a Kastélykanyart, a Lehel utcát, a Tapolcai utcát, a Helikon utcát, a Helikon közt és a Kacsóh Pongrác utcát. Félpályás lezárásra kell számítani a Zsidi úton és a Toldi utcában, Gyenesdiáson pedig a Kereskedők útján, az Avar vezér, a Béke, a Kapernaum és a Széchenyi utcán.

A verseny miatt a Keszthely és Vonyarcvashegy közti szakaszon a vasúti forgalom szünetel, az utasokat vonatpótló buszok szállítják. A Volán autóbusz járatai a Csapás utca és a Bercsényi utca felé közlekednek majd.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV
https://tvkeszthely.hu/hirek/6107-hetvegen-rendezik-a-keszthelyi-kilometereket?fbclid=IwAR0oq33DD-ASeJ2tDeQfZYtaOO1HzDzW7W9n8vqmLEgjqccABpNZ4QCeejw