Hittanos gyerekek találkoztak

2023. április 24. (hétfő)

A keszthely-zalaszentgróti esperesi kerület 300 hittanosa vendégeskedett Keszthelyen. Az egész napos, színes program kavalkád szentmisével kezdődött, majd játékos vallástörténeti feladatokkal folytatódott.

A templomi orgona sípjaival is megismerkedhettek a gyerekek a Karmelita Bazilikában szombaton megrendezett hittanos találkozón. Az egész napos programon kézműves foglalkozásokkal és vallási témájú játékokkal várták azt a több, mint háromszáz hittanos diákot, akik vagy egyénileg, vagy csoportosan érkeztek a templomba. A találkozót örömteli várakozás előzte meg.

Nádi Evelin, Balázs Dalma, a Gersei Pethő Általános iskola tanulói: „Sok élmény lesz, meg alapból jónak tűntek a programok. – Én azért, mert szeretek kézműveskedni, és szeretem a hittant is. ” 

A hétvégi szép idő lehetőséget adott a szabadtéri programok megvalósítására is; voltak gyerekek, akik a focit, vagy éppen a néptáncot választották. Az egyik legnépszerűbb programnak azonban az a foglalkozás bizonyult, ahol a résztvevők megtekinthették az épületegyüttes padlásterét.

Várnai Mátyás, a Csány-Szendrey Általános iskola tanulója: „Nekem a padlásállomás tetszik a legjobban, mert ott olyan jó hangulat van.”

A vidám, szórakoztató nap játékos formában tett hozzá a gyerekek tudásához. Bővítette ismereteiket 150 éve született Kis Szent Terézről, akinek nevét a keszthelyi plébánia viseli, valamint számos vallástörténeti érdekességgel is találkozhattak a teremtésvédelmi játékok kapcsán.

„Nagyon szeretik ezeket a találkozókat, egyre többen jelentkeznek mindig és nagyon sok élménnyel gazdagodva térnek haza. Változik így a közösségi életük is. Meg az egymáshoz fordulás,a segítség is;ugye ilyen játékok is vannak, hogy másoknak örülni, másoknak a nyereményének, vagy a győzelmének örülni, drukkolni. Ezt a közösségi élményt építeni bennük.” – mondta Felker Zsolt, a Veszprémi Főegyházmegye hitoktatási referense.

A játékos megmérettetéseken túl a program arra fókuszált, hogy a gyerekeknek olyan közösségi élményben legyen részük, mely által együtt élhetik át a hit erejét.

https://tvkeszthely.hu/hirek/10280-hittanos-gyerekek-talalkoztak

Képek