Indul a hajózási főszezon a Balatonon

2011. július 8. (péntek)

Július 9-én, szombaton indul a hajózási főszezon a Balatonon, és augusztus 28-ig tart. A menetrend szerinti forgalomba bekapcsolódik a Társaság összes kikötője, továbbá 20 kikötőből indulnak sétahajó, 13-ból diszkóhajó, 11-ből gyerekhajó, és bővülnek a programmal, étkezéssel meghirdetett hajókirándulások is.

Idén több újdonsággal is várják a vendégeket: a gasztronómiai élmények kedvelői a Grill party program mellett ezentúl Halászlé party programon is részt vehetnek Siófokon a Tünde nosztalgiahajó fedélzetén, és még több kikötőkből lehet csatlakozni a garantált programokhoz, a Tihany túrához és a Badacsony túrához is. A Gyerekhajó programon belül, a bohóchajó mellett három kikötőből (Keszthely, Balatonboglár, Balatonfüred) kalózhajót is indul. A diszkóhajó programok (mely idén Keszthelyről is indul) mellett Siófokról, Balatonfüredről, Fonyódról és Badacsonyból karaoke hajón is bulizhatnak a vendégek. Késő esti menetrend szerinti hajójáratokat indítanak Révfülöp és Balatonboglár között.


Üdülési csekk
A belföldi vendégkör még szélesebb körű igényeinek kielégítésére a szálláshelyeinken kívül a menetrend szerinti hajójáratokon, sétahajókon, diszkóhajókon, kompjáratokon, hajóprogramokon és a vitorlás-kikötőhelyi díjakra vonatkozóan is elfogadják az üdülési csekket fizetőeszközként.

Régiós kedvezmény
A Balaton régió állandó lakosai a menetrend szerinti hajójáratokon 25%-os kedvezménnyel utazhatnak az egész hajózási szezonban.

Balaton mix
A Balatoni Hajózási Zrt. és a MÁV-Start Zrt. közös ajánlata a kedvezményes áron kibocsátott közös menetjegy a Balaton körüli menetrend szerinti vonatok és a balatoni menetrend szerinti hajójáratok igénybevételéhez. A jegy 2011. május 1. és szeptember 30. között érvényes, és 1 napos vagy 1 héten belül 2 napos változatban vehető igénybe. Kompon is igénybe vehető személyjegy váltásakor.

Kapcsolódó cikkek:
Balatoni évadnyitó Keszthelyen
Kékhullám Zászló díjátadó – Keszthelyen mindhárom strand kiváló
Tiszta városközpont, virágos szezonkezdet