Ingyenes kultúrjárat a színházba

2012. május 10. (csütörtök)

Kultúr-járat néven indít akciót a Balaton Színház a térség kultúra iránt érdeklődő, ám hátrányos helyzetű közönsége számára.

A kezdeményezés célja, hogy az intézmény programjai különös tekintettel a színházi előadásokra azok számára is lehetők legyenek, akik eddig a távolság és anyagi nehézségek miatt le kényszerültek mondani róluk. A Balaton Színház a keszthelyi és hévízi kistérségek lakóit ingyenes színházlátogatásra hívja május 14. és 16. között, A bolond lány című krimi-vígjátékra. A Kultúr-járatot a két régió településeinek (Bókaháza, Cserszegtomaj, Esztergályhorváti, Gétye, Szentgyörgyvár, Vállus, Vindornyafok, Vindornyalak, Zalaapáti, Zalaszántó, Zalavár) művelődésszervezői segítik. A községek kisbuszokat bocsátanak a közönség rendelkezésére, az érdeklődők pedig tiszteletjeggyel nézhetik meg az előadást.

Megtudtuk: a Goldmark Károly Művelődési Központ a következő színházi évadban is szeretné folytatni ezt az akciót, segítséget nyújtva azoknak, akiknek más módon nem lenne esélyük eljutni színházba.

(forrás: Zalai Hírlap www.zalaihirlap.hu)