Ingyenes parkolás az ünnepekre

2012. december 10. (hétfő)

Az elmúlt évekhez hasonlóan a karácsonyt megelőző hetekben a város területén ingyenes parkolást biztosít az önkormányzat: idén december 10-étől 31-éig nem kell parkolási díjat fizetni Keszthelyen.

A népszerű intézkedéssel a városvezetés célja a karácsonyi vásárlás megkönnyítése, és ezzel a belvárosi üzletek kereskedelmi forgalmának fellendítése. A kedvező lakossági és vállalkozói visszajelzések igazolták, hogy elérte célját az akció, hatására Keszthely belvárosa megelevenedett decemberben. Emeli az ünnepvárás hangulatát a hagyományos karácsonyi vásár is, melynek keretében – idén először – az új Fő téren kínálják ünnepi portékáikat, meleg italt és finom karácsonyi csemegéket az árusok.

Eddig évenkénti elbírálással, eseti testületi döntés alapján határoztak a parkolás ingyenességről és annak időtartamáról a képviselők, két éve azonban már rendeletbe is iktatatták. Úgy módosította a képviselőtestület a parkolásról szóló önkormányzati rendeletet, hogy minden évben a hivatalos ünnepnapokon, illetve advent második szombatja és december 31. között nem kell fizetni a parkolásért az egész városban.

A Rákóczi Ferenc utcában található FÓRUM Parkolóházban ezen időszakban is csak díjfizetés ellenében lehet parkolni.