Jól teljesít a keszthelyi CSAK

2019. október 8. (kedd)

Jól teljesít a keszthelyi Család- és KarrierPONT – hangzott el az iroda legutóbbi rendezvényén. A másfél éves iroda több programot és képzést tudott megvalósítani, mint ami az elvárás volt. Ezekre a nagy népszerűségük miatt volt szükség. Legutóbb kerekasztal-beszélgetésre hívták konzorciumi partnereiket, hogy megosszák tapasztalataikat egymással. Mint elhangzott, bár a projekt jövő évben véget ér, az irodát szeretnék tovább működtetni.
Király Nóra a Fiatal Családosok Klubjának Egyesülete alapítója elmondta, a 71 CSAK-pontból 11-nél működnek ők is közre konzorciumi partnerként. Beszámolt arról is, hogy a központoknak nagyon pozitív a fogadtatásuk, már az államtitkárságokat is megkeresték a folytatással kapcsolatban. Az EFOP-os pályázat ugyanis, melynek keretén belül működhetnek az irodák, jövőre véget ér.

„Nagyon örülök annak, hogy most már két éve egy nagyon szoros együttműködésben dolgozunk Keszthely Város Önkormányzatával, illetve más együttműködő partnerekkel azon, hogy sikerrel működjön itt a Család- és karrierpont Keszthelyen, és minél több hölgynek tudjunk segíteni abban, hogy a munkaerőpiacon megállják a helyüket, illetve szülés-gyermekvállalás után minél zökkenőmentesebben vissza tudjanak térni a munkaerőpiacra, és össze tudják egyeztetni a munkát a családjukkal.”

Az eseményen részt vett Nagy Bálint alpolgármester, aki kiemelte, az elmúlt években tudatosan pályáztak és használtak fel önkormányzati forrásokat minden olyan lehetőségre, amely a keszthelyi családok erősítését szolgálja. Ezek magukba foglalnak olyan projekteket, melyek a kisgyermekektől az idősebb generációkig sokakat segítettek.

„Amikor a Keszthelyen az elmúlt években benyújtott és már részben vagy teljes egészében megvalósított számos projektről beszélünk, akkor azt gondolom, hogy az egyik amire kifejezetten büszkék lehetünk, az ez a Család- és Karrierközpont, hiszen minden szempontból egy nagy lépés volt azt gondolom a városnak. Nagy lépés volt olyan tekintetben, hogy célzottan tudja úgy megszólítani a családokat és itt még egyszer mondom beleértve a fiatal és az idősebb generációt is, célzottan szólítja meg a családokat a tekintetben, hogy milyen segítséget tud nyújtani.”

Az alpolgármester megkérte a jelenlévő partnereket, gyűjtsék össze tapasztalataikat, mely a folytatásban tudja segíteni az CSAK munkáját. Hozzátette, a jövőbeni önkormányzatnak ugyanis fontos feladata lesz, hogy ha szükséges, akár saját forrásból tovább működtesse a Család- és KarrierPONT-ot. Az EFOP-os projekt idén lett kétéves, az irodát 2018 tavaszán indították el. Mint dr. Gábor Hajnalka szakmai vezető elmondta, rengeteg rendezvényt és programot szerveztek, melyekre pozitív visszajelzéseket kaptak. A jövőben egy helyi Fiatal Családosok Klubja irodában is gondolkodnak.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV
https://tvkeszthely.hu/hirek/6470-jol-teljesit-a-keszthelyi-csak?fbclid=IwAR1ceUG0iG4PYCIQj-cUB17GiCCNwqXWbpEzX8cx5jsZpw9X3E6UI8pqLkQ