Jótékonysági bál a kórház javára

2019. április 30. (kedd)

A szülészet családi szobájára, illetve a krónikus osztály felújítási munkálataira gyűjtöttek a Keszthelyi Kórház jótékonysági bálján. A másodízben megrendezett programon elhangzott, hogy a jótékony szándék mellett különleges jelentőséget ad a bálnak, hogy a Keszthelyi Kórház idén ünnepli 260 éves fennállását. A Csány-Szendrey iskola csarnokába a kórház, annak alapítványa, illetve a szakszervezet várta a vendégeket.
A kórház bálja túlmutat a szórakozáson – hangsúlyozta köszöntőjében az intézmény orvosigazgatója. Dr. Kató Csaba elmondta, hogy a kórház idén 260 éves. E hosszú idő alatt számos nehézséget küzdöttek le a fenntartók és ha kell most is sokan tesznek az egészségügyért.

„A másik jelentősége a mostani bálnak az a segítségnyújtás, illetve adományozás, ami kiemeli és jelentőségét hangsúlyozza. Ennek közvetítésében évtizedek óta alapítványunk már nagyon komoly szerepet játszik” – fogalmazott az orvosigazgató.

A bál bevételét részben a Szülészeti-Nőgyógyászati Osztályra fordítják. Az elmúlt években számos, a kor kívánalmainak megfelelő fejlesztést hajtottak végre. A modern szülészet egyik hiánya a családbarát kórterem, ahol szülés után a babával és mamával az apuka együtt tölthet akár két éjszakát is.

Dr. Novák Péter, osztályvezető főorvos: „Ezek a kisbabák pszichoszomatikusan, tehát lelki testi fejlődése harmonikusabb, 24 órával előbb megindul a tejelválasztás. Tehát ezt az áldott állapotot együtt tudná a család megélni és nem azt propagálni, hogy otthon szüljenek, hanem azt hogy a kórházban olyan feltételeket, biztonságban teremteni, ami számunkra megfelelő.”

A jótékonysági bál bevételéből továbbá a Krónikus Osztályt is támogatni kívánják. Több kórtermet szeretnének fejleszteni a támogatójegyek és tombolabevételek segítségével.

„Nagyon szeretnénk, hogyha ezeket a szobákat rendbe tudnánk tenni és a beteg embereknek egy normálisabb helyet tudnánk a betegségük ideje alatt. Immár második évben rendezzük meg ezt a jótékonysági bált és minden évben célul tűzünk ki valamilyen fejlesztést” – mondta televíziónknak Raffai Róbertné szervező, a kórház dolgozója.

Az est folyamán köszöntőt mondott még a szervezők nevében Czinderiné Farkas Magdolna, aki a támogatók mellett nagy köszönetet mondott kollégáinak, akiknek köszönhetően létrejött a rendezvény. Az est folyamán színvonalas műsorral szórakoztatták a vendégeket. A táncprodukciók mellett operett- és sanzonénekek is színesítették a rendezvényt.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV
https://tvkeszthely.hu/hirek/5970-jotekonysagi-bal-a-korhaz-javara-?fbclid=IwAR1dRFU4yiIuHZ9KVL7hMfHylIhm36RnJtfM6dYD9nH5PFKY6mPRjmNisWw