Karácsonyváró koncertet tartottak a könyvtárban

2019. december 11. (szerda)

13. alkalommal szervezték meg a karácsonyváró adventi hangversenyt a Fejér György Városi Könyvtárban. Ezúttal Bodnár Sándor és a nagykanizsai Fentős Ferenc Kamarazenekar adott koncertet, melyen klasszikus darabokat adtak elő. A műsor évek óta nagy népszerűségnek örvend a zeneszerető közönség életében.
Joseph-Hector Fiocco Allegro tételével kezdődött az idei adventi koncert a könyvtárban. A darabok között a Bach-dinasztia és Cornelli művei is felcsendültek. A nagykanizsai Fentős Ferenc Kamarazenekar 5 évvel ezelőtt alakult. Névadójuk a dél-zalai település zeneiskolájának volt igazgatója, az ő hagyományait követve zenélnek tovább. Egy évben több fellépésük is van, az adventi időszak számukra is az ünnepre való várakozás idejét jelenti.

„Mi is készülődünk az ünnepekre és nem véletlenül választottunk ilyen jellegű darabokat, amikben van elmélkedésre alkalmat adó mű is és aztán van derűsebb vidámabb mű is, ami már egy kicsit pozitívabb hangulatokat ébreszt, ami már az ünnepet jelképezi. Mindenképpen az advent mindenféle szegmensére gondoltunk, amikor a műveket kiválasztottuk.” – mondta el Balogh Tünde.

A kamarazenekar vonósokból áll, erre a koncertre azonban két fuvolával és csembalóval is kiegészültek, valamint gitárszóló is elhangzott. A vendégművészeket a keszthelyi Festetics György Zeneiskola művésztanára hívja meg minden évben. Bodnár Sándor elmondta, céljuk, hogy olyan művészeket hívjanak meg, akik kevésbé ismertek a régióban. A nagykanizsai tanárokhoz több évtizedes barátság fűzi, többükkel a Zala Szimfonikus Zenekarban muzsikál együtt. Erre az előadásra egy különlegességgel készültek.

„Johann Sebastian Bach C-moll kettős versenyét, ami egy három tételes mű, azt úgy játszottuk el, hogy három nagyszerű kollégám cserélte egymást a három tételt úgy, hogy az egyik tételt az egyik, aztán a máésik a másiodikat, végül a harmadikat.”

A koncert nagy sikernek örvendett, szép számmal látogattak el a könyvtárba a helyi és a környékbeli érdeklődők is.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV
https://tvkeszthely.hu/hirek/6653-karacsonyvaro-koncertet-tartottak-a-konyvtarban?fbclid=IwAR0AmkOjexwkiJlJvCBApndh1Eri9Uoi1UP_9apHqUHcRR92YW00tTH7ll4