Kereskedelmi szálláshely lett a Pethe Ferenc Kollégium

2023. január 16. (hétfő)

Kereskedelmi szálláshely-minősítést kapott a Pethe Ferenc Kollégium. A MATE Georgikon Campus szálláshelye eddig is népszerű volt, a vezetőség bízik abban, hogy ezután is az lesz. Több felújítás végbement már az épületen, ami a fagyos időszak végét követően is folytatódik.

A kereskedelmi szálláshelyek között az egyéb kategóriába tartoznak azok az intézmények, amelyek alaptevékenységüket tekintve nem ennek megfelelően működnek, azonban van szabad kapacitásuk. Ezeket kereskedelmi célból kiadhatják vendégeknek. A Pethe Ferenc Kollégiumban eddig is volt lehetőségük szállást foglalni azoknak, akik rövid ideig tartózkodtak a térségben. A minősítés fontos az egyetemnek, hiszen ezzel is bizonyítják, hogy milyen minőségű szálláshelyet tudnak kínálni az ideérkezőknek. Az elmúlt időszakban több felújítást is végeztek.

„Nyilván ez a szálláshely-minősítés ez egy nagyon sok részegységből álló tételes felsorolást nézett végig arra vonatkozóan, hogy mit kell tudni egy kereskedelmi szálláshelynek. Ezeken túl is olyan folyamatos fejlesztések vannak, mint a D épületnek a fűtés leválasztása megtörténik. Én úgy, gondolom, hogy a kollégium meg a Georgikon életében is nagyon fontos és jelentős beruházások zajlanak és zajlottak.” – ismertette Dr. Lukács Gábor oktatási campus-főigazgató helyettes.

A kollégiumban megvalósult már a melegvíz-hálózat rekonstrukciója. Jelenleg a fűtés korszerűsítésen dolgoznak a szakemberek. A téli időszak után tervezik a tetőfelújítást is. Az épületben 123 darab, háromágyas szoba van, összesen 372 férőhellyel. A szobák mellett társalkodó rész és közös konyha is ki van alakítva. A kollégium fontos szálláshely kapacitást jelent  a városi tömegrendezvények alkalmával, mint például a Helikon Ünnepségekkor.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/9961-kereskedelmi-szallashely-lett-a-pethe-ferenc-kollegium

Képek