Keszthely épül

2010. január 28. (csütörtök)

Az elmúlt négy év során több mint 100 pályázatot nyújtott be Keszthely, köztük 27 városfejlesztésre vonatkozót. Az eredményes pályázatoknak köszönhetően indul a belváros átalakítása (e projekt második ütemére beadott pályázat is eredményesnek ígérkezik), elkészült a város első műfüves pályája, megújul a főtéri templom, épül a Mozgás Háza, a tanuszoda, 2011-ben átadják az északi elkerülő utat, hamarosan indulhat egy ötcsillagos szálloda építése, és az előzetes tájékoztatás szerint a Regionális Fejlesztési Tanács pályázati támogatását élvezi a mólótól a vitorlás kikötőig húzódó sétány megépítése. Keszthely épül.

Az önkormányzat eddigi előkészítő munkáiról és az ezek kapcsán idén, illetve a jövő esztendőre véglegesülő beruházásokról Ruzsics Ferenc polgármester és Manninger Jenő, a megyei közgyűlés elnöke tájékoztatta a sajtó képviselőit. Mint mondták: a keszthelyi önkormányzat önállóan, illetve a megyei önkormányzattal karöltve olyan beruházásokat valósít meg a városban, melyekre régóta szükség van, melyeket a keszthelyi polgárok és az idelátogató vendégek évek óta várnak.

Manninger Jenő rámutatott: a megyei önkormányzat segítségével a tanuszoda és a Mozgás Háza épül – ezekhez az ingatlant Keszthely, a forrásokat a megye biztosítja. A létesítményeket a megyei és a helyi önkormányzat intézmények térítésmentesen használhatják, de mindkét létesítmény nyitott lesz minden keszthelyi előtt.

A sajtótájékoztatón bemutatták a keszthelyi fejlesztéseket felsorakoztató kisfilmet és az ennek alapján elkészített prospektusokat, szórólapokat.

Ruzsics Ferenc polgármester elmondta:a városlakókat, illetve a filmet megnézőket egy játékba is bevonják – ennek kérdései a keszthely.hu oldalon olvashatók. A válaszokat beküldők között sorsolással választják ki a nyerteseket, a fő díj pedig egy mountain bike kerékpár lesz.

Együtt a Nyugat-Balaton idegenforgalmáért