Keszthely eredménye a Sió-Kanálon

2009. május 13. (szerda)

Dobogós helyen végzett Keszthely csapata a hétvégén megrendezett siófoki Sió-Kanál Fesztiválon, ahol kenu- és főzőversenyen mérték össze ügyességüket a Balaton régió és a Sió-csatorna települései.

A kétnapos fesztivál számos koncerttel, show-műsorral, gyermekprogrammal, vetélkedővel, táncbemutatóval, valamint horgász- és halsütő versennyel várta az érdeklődőket. A Balaton7 hivatalos nyitóprogramjának számító kulturális rendezvény – a szórakoztató programokon túl – a Turisztikai Desztinációs Menedzsment szervezetek tapasztalatcseréjét is célozta a fenntartható és versenyképes turizmus megteremtése jegyében. A fesztivál szervezőinek törekvése, hogy a régió települései által alkotott egység kulturális örökségét, értékeit minél szélesebb körben megismertessék. A program részét képezte a Balatoni Regionális Turisztikai Vásár, melyen Keszthely is bemutatkozott kulturális kínálatával.

A keszthelyi kenucsapatot Ángyán Ferenc és Cseh András alkotta, a főzőversenyen pedig a Hotel Ovit csapata indult keszthelyi színekben: Szemes Attila konyhafőnök és Sebestyén Lászlóné Vali készítette bográcsban a versenykiírás szerint „csak kanállal” ehető finomságokat. A Tourinform iroda munkatársai a standon segítettek az érdeklődők tájékoztatásában, és buzdították a versenyzőket. Az összetett versenyben a „Balaton Régió Közepe” címet idén Balatonalmádi nyerte el.