Keszthelyi Városi Strand társadalmi és környezeti szempontból fenntartható családbarát attrakciófejlesztése

2022. szeptember 30. (péntek)
TOP

Sz2020

Kedvezményezett: Keszthely Város Önkormányzata
Projekt azonosító száma: TOP-1.2.1-15-ZA1-2016-00011
Támogatás összeg: 227 107 436 Ft
Támogatás intenzitás: 100 %
Projekt befejezése: 2022.09.30.

A projekt célja a keszthelyi Városi strandon kisléptékű tematikus turisztikai fejlesztések révén családbarát és nagy vonzerővel bíró, attrakcióértékű fejlesztések végrehajtása. A turisták igényeire fókuszáló projekt, az új turisztikai attrakciók eredményeképpen pozitívan befolyásolja a célcsoportok településen eltöltött idejének minőségét és hosszát. A fejlesztés valós turisztikai vonzerővel rendelkezik, hiányzó turisztikai kínálati elemet valósít meg. A fejlesztések egyértelműen hozzájárulnak a szolgáltatási hiányosságok csökkentéséhez. A tervezett fejlesztés kimutatható gazdaságfejlesztési hatással bír Keszthelyen és térségében. A fejlesztés hozzájárul a térség turisztikai arculatának erősítéséhez, a korábban megvalósult attrakciók látogatottságának növeléséhez. Korábbi EU-s programból támogatott fejlesztéshez, és más turisztikai fejlesztésekhez kapcsolódik.

A projekt műszaki-szakmai tartalma és eredményei:

  • Új 416 m2-es napozóstég került kialakításra a vízi turizmus fejlesztése, a térség természeti adottságaira épülő aktív turisztikai kínálatának bővítése érdekében.
  • Az új építésű stég közelében egy vízi játszópark került telepítésre a hozzá tartozó kiegészítőkkel együtt. Alapvetően a 8 évnél idősebbeket szolgálja ki a játszópark. Az elemek kiemelt minőségű, szövet erősítésű PVC anyagból készültek.
  • Felújításra került a 403 m2-es hátsó bejárati épület, az épületben két pénztár létesült, kialakításra került az épület bejárat felőli szárnyában elsősegély helyiség, tárolók, vizesblokk, akadálymentes wc és egy 20 m2-es ajándékbolt. Az épület keleti két traktusa raktárként szolgálja a strandi eszközök, mobil berendezések szezonon kívüli tárolását.
  • A sportpályák dél-nyugati oldalára egy új építésű, könnyűszerkezetes vizesblokk készült. A vizesblokkban férfi és női wc-k, mosdók, zuhanyzók, valamint akadálymentes wc, zuhanyzó és mosdó került kialakításra.
  • A meglévő napelemes rendszer kibővítése is megvalósult a projekt keretében az energiaköltségek csökkentése érdekében.
  • A projekt eredményeinek népszerűsítésére marketingkampány valósult meg a célcsoportokhoz kapcsolódóan.