Keszthelyre látogatott a japán nagykövet

2020. szeptember 6. (vasárnap)

Keszthelyen is látogatást tett a japán nagykövet. Őexcellenciája Sato Kuni a hagyományokkal és a helyi kulturális értékekkel ismerkedett meg csütörtökön. Az elmúlt időszakban több hazai településen tett magánlátogatást. Az esemény nem volt sajtónyilvános, pár felvételt azonban engedélyeztek stábunknak.

Csütörtök délelőtt 11 órakor érkezett meg Őexcellenciája Sato Kuni Keszthelyre. A japán nagykövetet Nagy Bálint polgármester, Vozár Péterné alpolgármester és Őry Rózsa kabinetvezető köszöntötte. A nagykövetasszony a Városházán ismerkedett meg a város történetével, valamint a helyi értékekkel.

„Nagyon fontosnak tartjuk azt, hogy Keszthely turisztikai tekintetben is egy jelentős város és jelentős városnak is kell lennie a jövőben. Éppen ezért a hazai és a belföldi kapcsolatok és turizmus mellett nagyon fontosak a külföldi kapcsolatok és külföldi turizmus. És ezért nagyon örvendetes, hogy a mai napon Keszthelyre látogatott Japán magyarországi nagykövetasszonya. A legfontosabb téma, amik szóba kerültek az egyeztetés során, az természetesen a város turisztikája, a város kultúrája és arról beszélgettünk, hogy Keszthelyt, azt a térség, a Balaton kulturális központjává kívánjuk a következő években tenni. És itt a japán-magyar kapcsolatok nagyon fontosak lehetnek a jövőben.” – mondta el Nagy Bálint polgámester.

A japán nagykövetasszony ittléte alatt a Városháza mellett a Helikon Kastélymúzeum kiállítását is megtekintette. Többek között a Festeticsek családfája és egykori otthona is kíváncsisággal töltötte el. Az elmúlt időszakban ugyanis Keszthely olyan attrakciókat valósított meg, mely felkeltette a Nagykövetség érdeklődését. A város nevezetességeit Vozár Péterné alpolgármester mutatta meg. A délután folyamán a Népviseletes Babamúzeumot és az Amazon Ház Látogatóközpontot is megtekintették.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/7380-keszthelyre-latogatott-a-japan-nagykovet