Két hét türelmi időt kapnak a parkolóbérletesek

2021. május 26. (szerda)

Újra fizetős a parkolás. A VÜZ Kft. két hét türelmi időt ad a bérletek megújítására és péntekig nem bírságolja meg azokat, akik elmulasztják a parkolójegy vásárlást. A bérletárak nem változnak. A kormányzati rendelkezések miatt nincs lehetőség a parkolási rendelet módosítására, ezért egész éves tarifát kell fizetni az autótulajdonosoknak.

Egymásnak adják a kilincset az ügyfelek a parkolóirodában. Mindenki az éves bérlet megváltása miatt érkezett. A fizetős parkolási rendszer bejelentése óta nagy a forgalom az ügyfélszolgálatnál. A VÜZ Kft. két hét türelmi időt ad a bérletek megújítására.

„Az éves bérletek, a tavalyi évben megváltott 2020-as bérletek január 31-ig voltak érvényesek. Annyi segítséget adunk a lakosságnak, illetve a bérletet vásárlóknak, hogy a január 31-ig érvényes bérleteknek az érvényességét meghosszabbítjuk két héttel a mai naptól. Ez idő alatt kell, bejöjjenek hozzánk az ügyfélszolgálatra és meghosszabbítsák az éves bérleteket” – nyilatkozta Jantász Ferenc parkoló- és piacüzemeltetési részlegvezető.

Hozzátette, csak a polgármesteri hivatal adócsoportjától kiadott igazolással adják ki a kedvezményes bérleteket. Az éves sárga lakossági bérlet ugyanúgy 6.800 forint, míg a dolgozói kedvezményes bérlet ára 13.000 forint.A kormányzati rendelkezések miatt az önkormányzatnak nincs lehetősége a parkolási rendelet módosítására, így engedményeket sem tudnak adni, a tavalyi árakat kell megfizetni. A bérlettulajdonosok mellett azoknak is kedvezményt nyújtanak négy napig, akik nem váltottak parkolójegyet Keszthelyen: „Úgy vesszük észre, mindenkinek nehézséget okoz az ingyenességről díjkötelezettségre való átállás, ezért annyi segítséget nyújt a Kft. hogy ezen a héten keddtől pénteki napig nem fogunk pótdíjazni, kizárólag felszólításokat, illetve figyelmeztetéseket fogunk az ügyfeleknek kiadni, aki nem rendelkezik érvényes jeggyel, vagy bérlettel.”

Keszthelyen minden év május 15-én kezdődik a szezonális időszak a parkolásban. Így már 8-18 óráig kell fizetni a parkolásért és hétvégén is díjköteles a parkolás, kivéve az ünnepnapokon. A május 20-i kormányinfón jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy május 25-én, kedden visszaáll az országban a fizetős parkolási rendszer. Az ingyenesség oka az volt, hogy a tömegközlekedési eszközök kevésbe legyenek zsúfoltak.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/8074-ket-het-turelmi-idot-kapnak-a-parkoloberletesek