Két napra Keszthely lesz a Balaton táncfővárosa

2020. szeptember 11. (péntek)

A Táncpanoráma nagykorú lett, ennek apropóján új elnevezéssel, TáncPart néven rendezik meg a nívós programot. Pénteken és szombaton olyan előadásokat láthat a közönség, melyek a Nemzeti Táncszínházban minden alkalommal nagy sikert arattak. A rendezvény célja, hogy a balatoni régióban élőknek, pihenőknek is megmutassa a magyar táncművészet sokszínűségét.

A Szegedi Kortárs Balett a Coppélia és a Koncert tangóharmonikára és zenekarra című előadásával indul a TáncPart. A péntek esti műsor egy utazás története, amelynek célja megtalálni a szerelmet, mely feloldja a főhős magányát, értelmet ad létezésének.

A magyar néptáncművészetben kiemelkedő jelentőségű darab a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Bonchida háromszor című produkciója. Ezt a műsort szombaton, 19 órától láthatja a nagyérdemű.A TáncPart elmaradhatatlan része Lakatos János hihetetlenül szórakoztató prezentációja. A Nívódíjas koreográfus és táncpedagógus másfél órás tánc- és kultúrtörténeti kalandozásra hívja az érdeklődőket péntek este a Fő térre. Végül, a már hagyományosnak számító táncházban Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas, kiváló művész és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes táncosai a Főtéren mutatják meg a néptánc alapjaitA rendezvény célja, hogy a balatoni régióban élőknek, pihenőknek is megmutassa a magyar táncművészet sokszínűségét.

Ertl Péter, a Nemzeti Táncszínház ügyvezető igazgatója: „A Nemzeti Táncszínházba, Budapesten létrejövő produkciók, vagy a mi színházunkban, a mi színpadainkon meglevő előadásokat Budapestről mindig nagy öröm számunkra, hogyha vidékre is el tudjuk vinni. Először talán az a legfontosabb, hogy jusson el a vidéken élő közönséghez, a vidéken élő emberekhez. Ebben Keszthellyel tényleg egy fantasztikus kapcsolatunk van és tudom, hogy a keszthelyi közönség, a keszthelyi emberek mindig nagyon várják ezt az előadást.”

A Nemzeti Táncszínház igazgatója hozzátette, a keszthelyi TáncPart arról szól, hogy a művészeti szervezés, az önkormányzat és a társulatok közösen dolgoznak azért, hogy a táncot minél közelebb vihessék az emberekhez. A táncház, Lakatos János előadása és a Bozsik Yvette Társulat gyerekelőadásairól készült fotókiállítás látogatása díjmentes. A szervezők kiemelt figyelmet fordítanak a járvány elleni védekezésre a programok lebonyolítása során.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/7399-ket-napra-keszthely-lesz-a-balaton-tancfovarosa