Keszthelyi Televízió Szolgáltató Nonprofit Kft.

Cím:8360 Keszthely, Kossuth Lajos utca 45.
Telefonszám:+36 83/320-200
Önkormányzati tulajdon:100%

A Keszthelyi Televízió 1985. február 25-én, Zala megyében elsőként, az országban ötödikként kezdte meg adásait.1995. végéig a város intézményeként, 1996. januárjától Keszthely város egyszemélyes Kft-jeként, 2013 januárjától Nonprofit Kft-jeként működik. A televízió adásideje 24 óra, melyből napi 12 óra a szerkesztett műsor, a fennmaradó idő, pedig képújság szolgáltatás.

Műsoraik Keszthelyen – kábelhálózaton – 6.500 lakásban nézhetőek. 2013-tól digitális adásaikat adótoronyról az UHF 43-as csatornán sugározva a teljes Nyugat-balatoni térségben, összesen 37 településen láthatják, és így a régió meghatározó televíziójává vált.

A szerkesztőség számára legfontosabb a pártatlan, sokoldalú helyi hír és információszolgáltatás, a vélemények széleskörű bemutatása. Műsoraik fórumot teremtenek közügyekben, és lehetőséget biztosítanak az eltérő vélemények, vitatott kérdések bemutatására is.

A televízió különös figyelmet fordít a nemzeti és helyi kulturális örökség értékeinek bemutatására, a helyi kulturális sokszínűség megőrzésére. A Keszthelyi Televízió legfontosabb célja a jövőben is, hogy komplex egységes médiumként vállaljon szerepet a város közéletében. Műsorszerkezetében tükröztesse a polgárokat érintő kérdéseket, hiteles, kiegyensúlyozott tájékoztatásával hivatkozási pontként szolgáljon a helyi társadalmi, gazdasági és kulturális élet területén.

A szerkesztőség az évek során szoros, napi kapcsolatot alakított ki az országos műsorszolgáltatókkal (MTVA MTI, M1, M5, DUNA TV, Hír TV, RTL KLUB, TV2, ATV), illetve a Nyugat-dunántúli helyi televíziókkal (Kanizsa TV, Zalaegerszegi TV, Lenti TV).