Kilencvennyolcan indultak a Nemzetközi Sakkversenyen

2022. augusztus 30. (kedd)

Immár negyvenegyszer volt Nemzetközi Sakkverseny Keszthelyen. Ez volt egyben a 13. dr. Hévízi László Emlékverseny is. A komoly partik mellett kikapcsolódásra, strandolásra is volt lehetőségük a sakkozóknak. A nemzetközi versenyen az idén kilencvennyolc nevező ült asztalhoz.

Nyolc napon át tartottak a küzdelmek a VSZK-ban. Minden korosztály képviseltette magát a rangos versenyen. A magas részvételi arány a színvonalas, profi szervezésének köszönhető.

Szalai István – főszervező: „Nagyon szeretik Keszthelyt, hiszen öt országból rendszeresen jönnek, és az ország minden részéről pedig, Magyarországról mondhatom Debrecentől kezdve, Nyíregyházától Budapesten keresztül egészen Szombathelyig, Sopronig. Tehát szeretik Keszthelyt, mi meg örülünk, hogy ilyen népszerű ez a sakk sportág.”

A baráti hangulatú versenyen komolyan vették a sakkozók a partikat. Izgalmas játszmák voltak a nyolc nap alatt.

Györkös Lajos – versenybíró: „Volt persze egy-két magas színvonalú játszmánk, midenféleképpen lehet ilyen. Nemcsak aki megnyerte a versenyt, őneki több jó partija volt. De a hátsó táblákon is voltak egész elfogadható játszmák. ”

A nemzetközi sakkversenyt a tavalyi győztes, Ress Tamás nyerte meg. A FIDE mester jelenleg NB II-ben, az Esztergom színeiben játszik.

Ress Tamás – FIDE mester: „Mint minden évben, most is nagyon jól éreztem magam. A mezőny szokás szerint nagyon erős volt. Nagyon szoros volt egészen az utolsó forduló közepéig, és csak akkor dőlt el az első hely sorsa.”

A megmérettetésen Czeglédi Barna Jr. második helyezést ért el. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára Becskei Zoltán állhatott fel.

https://tvkeszthely.hu/hirek/9508-kilencvennyolcan-indultak-a-nemzetkozi-sakkversenyen