Kinyitottak a fitness termek, de kevesebb a látogató

2021. június 14. (hétfő)

A koronavírus-járvány elleni intézkedések egyike hatással volt a fitness termekre is: több hónapig csak a versenyszerűen sportolók látogathatták ezeket a létesítményeket. A közelmúltban ismét megnyitó fitness termek üzemeltetői azonban azt tapasztalják, hogy több korábbi vendég még nem tért vissza hozzájuk. Ennek oka nem csak a védettségi igazolvány megkövetelésében keresendő.

A Matrix Gym tavaly szeptemberben nyitotta meg kapuit, majd két hónap nyitva tartást követően – a kormányzati intézkedéseknek megfelelően – be is kellett zárni. A koronavírus elleni küzdelem miatti bezárás természetesen minden hasonló sportlétesítményt érintett. Nemrég azonban újranyithattak a fitness termek, aminek nem csak az üzemeltetők, hanem a vendégek is örülnek.

Kecskés Dániel ezt mondta edzés közben: „Igazából én már az előző teremben is a csapat tagja voltam. Amióta megnyitott a Matrix terem, azóta járok ide edzeni, azaz szeptember 26-a óta. Utána sajnos a pandémia időszakára be kellett zárni a teremnek. Nagyon fontosnak tartottam és már nagyon vártam azt, hogy újra megnyisson a terem, mert ahogy mondtam, a nagy bezártság után egy olyan szabadságérzetet tudott adni, újra tudunk találkozni a barátokkal, ismerősökkel. Nem utolsó sorban, fenn tudjuk tartani az egészségünket és a fittségünket is.”

A fitness szakmai szövetség adatai szerint a májusi újranyitás után vidéken a korábbi vendégek mintegy harminc-hatvan százaléka kezdett újra edzeni. Ez Keszthelyen sincs másképp. A nyári időszakban ráadásul nem várható felfutás, mivel az edzeni vágyók inkább a szabadban sportolnak. Mindemellett a termek csak védettségi igazolvánnyal látogathatók. A vendégek talán a járvány újabb hullámától tartva leginkább napi jegyeket és havi bérleteket vesznek. Az éves bérleteket most kevesen keresik.

„Általában szeptembertől szokott ismét picit magasabb létszámmal látogatottabb lenni az edzőterem. A nyári időszakban inkább az emberek ugye kint sportolnak, a kinti sportokat választják. A Balaton mellett a vízisportokat is természetesen. Az év második fele az már egészen biztosan jó lesz és vissza fogunk térni a korábbi látogatói létszámhoz” – mondta el Raák Benedek üzletvezető, koordinátor.

A Matrix Gym négy szinten kínál szolgáltatásokat. Az első emeleten súlyzós edzéseket lehet tartani, a második szinten kardio edzésekre, valamint funkcionális tréningre van lehetőség, illetve a fitness termekben csoportos edzéseket lehet tartani. A legfelső emeleten pedig küzdősportok edzéseit lehet rendezni. A földszinten négy szolárium egység, valamint egy kávézó is szolgálja a vendégek kényelmét.

Tüskés Balázs – Keszthelyi Televízió

https://tvkeszthely.hu/hirek/8131-kinyitottak-a-fitness-termek-de-kevesebb-a-latogato