Kismotorfecskendő számban lettek országos harmadikok a keszthelyi tűzoltók

2019. június 27. (csütörtök)

Százméteres akadálypálya leküzdésében, horoglétra mászásban és kismotorfecskendőzésben is megmérettettek az ország tűzoltói. Az elmúlt héten rendezték meg a XV. Gróf Széchenyi Ödön Országos Tűzoltósportversenyt Székesfehérváron. A megmérettetésen a megyei döntősök vehettek részt. Zala megyét a keszthelyi csoport képviselte, akik kismotorfecskendő versenyszámban a dobogó harmadik fokára állhattak fel.
A horoglétramászással kezdődött el az idei verseny a székesfehérvári tűzoltólaktanyában. A versenyzőknek a harmincméteres rajtot követően kellett beakasztaniuk a létrát a mászóház ablakaiba, majd tizenegy méter magasba, a harmadik emeletig másztak. A feladatok teljesítésének intervalluma is számított, hiszen az összesített végeredményben a legjobb időket értékelték.

A horoglétramászás mellett egy százméteres akadálypálya, négyszer százméteres váltó és kismotorfecskendő versenyszámban is indultak a lánglovagok. Utóbbiban leginkább a vízé volt a főszerep, ahol egy egyköbméteres kádból egy 800liter/perc teljesítményű kismotorfecskendővel szívták és juttatták el a vizet a tízliteres céltáblákhoz, melynek feltöltését lámpa jelezte. Ebben a versenyszámnak a Zala megyét képviselő Keszthelyi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság csapata a harmadik helyezést érte el.

A versenyről hazatért tűzoltók büszkén mutatták a kupát itthon is. Örömmel idézték fel az élményeket a megyei és az országos döntőről is.

„A keszthelyiek évek óta azért úgy részt szoktak venni az országos versenyen. Mindig nagy verseny van kialakulóban a Zalaegerszeg és a Keszthely között. És hol a Zalaegerszeg, hol a Keszthely szokta megnyerni a megyeit. Az utóbbi években a zalaegerszegiek nyertek, az idei évben sikeresen nyert a keszthelyi csapat. Most egy nagyon fiatal csapat van, aki még nem vett részt országos versenyen.” – mondta el Gyalog László parancsnokhelyettes.

A csapat meglehetősen fiatal tagokból állt, közülük sokan nem voltak még országos versenyen. Véleményük szerint nagyon jól felszerelt és megrendezett megmérettetésen vehettek részt, mint elmondták, szinte nemzetközi körülmények között mérhették össze tudásukat a többiekkel.

„Nagyon jó volt a verseny, nagyon jól éreztük magunkat. A célja a csapatépítés volt, illetve az, hogy jobban megismerjük akár az országos, akár a megyei kollégáknak a munkáját versenysportban.” – osztotta meg Fleisch Márton.

A 11 tagú versenycsapat tagjai jövőre is szívesen állnának rajthoz, de előtte ismét győzniük kell a megyei megmérettetésen is.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV
https://tvkeszthely.hu/hirek/6160-kismotorfecskendo-szamban-lettek-orszagos-harmadikok-a-keszthelyi-tuzoltok?fbclid=IwAR0oENBoi0pdeUjHEb3bFQ06IBb5GlCmCiywapEO1KZzlSQ_-PGoa47vjYI