Kocsis Máté: nagy tétje van a jövő évi választásoknak

2023. december 11. (hétfő)

Brüsszellel szembe kell szállnia a magyaroknak, mert olyanokat akarnak ránk erőltetni, ami nem egyezik a mi elképzeléseinkkel – fogalmazott Kocsis Máté Vonyarcvashegyen a Polgári Esten. A politikusok felhívták a figyelmet, nagy a tétje a következő évi választásoknak, a képviselőknek ugyanis fontos ügyekben kell a magyarok érdekeiért fellépni.

Két választás előtt állnak a magyarok, jövő júniusban önkormányzati és európai parlamenti képviselőkre is voksolunk. A politikusok szerint nagy a tétje ennek, hiszen az sem mindegy, hogy kik fogják hazánkat képviselni Brüsszelben. A polgári esten elhangzott, minél többször kell tájékoztatni a lakosságot a kitűzött célokról, ugyanis komoly viták folynak hazánk és Brüsszel között. Kocsis Máté frakcióvezető úgy fogalmazott, ha a brüsszeli érdek érvényesül, a magyarok komoly károkat fog elszenvedni.

„Nagyon fontos, hogy az emberek értsék, hogy mi az a politika, amit képviselünk, értsék, hogy melyek azok a viták, amelyek szükségszerűen előttünk állnak. És meggyőződésünk az is, hogy ezek a viták az európai parlamenti kampányt meg fogják határozni. Ezeknek a vitáknak a középpontjában a háború áll, Brüsszel háborúpárti, mi pedig háborúellenesek vagyunk. Középpontjában a migráció is, Brüsszel migrációpárti, mi pedig migrációellenesek vagyunk. És középpontjában áll az LMBTQ-propraganda.”

Szót ejtettek arról is, hogy a brüsszeli bizottság tagjai a rossz minőségű ukrán gabona beengedését követelik. De arra is köteleznék hazánkat, hogy töröljék el a kamatstopot és az extra profitadót. Ezek miatt is kérik a lakosságot, hogy minél többen töltsék ki a Nemzeti Konzultációs kérdőívet.

„Tudatosan, rendszeresen tartunk olyan fórumokat, ahol vezető politikusok látogatnak el hozzánk a választókerületbe és az éppen aktuális ügyekről, éppen aktuális témákról beszélhetnek, beszélhetünk velük. Ez azért is nagyon fontos, mert a hiteles információáramlás az nyilván mindig fontos, de a tapasztalatok azok voltak az elmúlt hosszú években is, különösen választások előtti időszakban ennek a szerepe még inkább felértékelődik.” – osztotta meg Nagy Bálint államtitkár.

A Nemzeti Konzultációs kérdőíveket 2024. január 10-ig lehet visszaküldeni postai úton vagy online.

Lendvai Bianka . Keszthelyi TV

Képek