Könyvtár a tudásért

2011. április 28. (csütörtök)

A keszthelyi Fejér György Városi Könyvtárban 2011. januárjában folytatódott az olvasáskultúra fejlesztését, a könyvtári szolgáltatások népszerűsítését célzó kampányok lebonyolítása a TÁMOP pályázat keretében.

A III. és IV. kampány foglalkozásai „Olvasni jó!” illetve „Közlekedj okosan!” címmel nagy sikert arattak a gyermekek körében. A foglalkozáson való részvétel és a könyvtárban való kutatás adja a megoldását az újonnan elkészült gyermekkönyvtári honlapon futó interaktív szöveges és tesztfeladatoknak. A résztvevő fiatalok a „Hónap olvasója” címért és jutalmakért vetélkednek.


Szintén e pályázat keretében szerveztünk képzést a város 5 középiskolájában a 11. és 12. évfolyamos tanulók számára e-közigazgatás, illetve információforrások az interneten témakörben, könyvtári órák keretében. A tanórákat igény szerint iskolai helyszínen, vagy a könyvtárunkban kialakított modern oktatóteremben bonyolítottuk le. Az itt megszerzett tudást a diákok hasznosíthatják a mindennapi életben és tanulmányaik során.

Nézze meg galériánkat!

Február és március hónapban drámapedagógia foglalkozások voltak speciális igényű tanulók részére, ahol aktív könyvtárhasználattal, zenével, élet- és drámajátékkal fejlesztették a gyermekek kommunikációját, ön- és emberismeretét.
A pályázati programokon 2011-ben eddig közel 600 fiatal vett részt.

Kapcsolódó cikkek:
Fejlesztések, új szolgáltatások a keszthelyi könyvtárban
Veszíts el egy könyvet!
Strandkönyvtár – 2010-ben is