Korszerű informatikai eszközök a keszthelyi iskoláknak

2011. április 14. (csütörtök)

Keszthely minden önkormányzati fenntartású iskolája részesül abból az eszközbeszerzésből, melyre az önkormányzat csaknem 80 millió forintot nyert. A száz százalékos támogatású, önrész nélküli pályázaton 135 számítógépet, 46 ún. tantermi csomagot, továbbá szervert és a sajátos nevelési igényű diákok tanulásának segítésére speciális eszközöket szerezhet be a város.

A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP 1.1.1-07 konstrukció) pályázati kiírásainak a közoktatási intézmények informatikai infrastruktúra-fejlesztése a célja. Keszthely város összes önkormányzati fenntartású iskolája: a Keszthelyi VSZK, az Egry József Általános Iskola, a Csány-Szendrey Általános Művelődési Központ, valamint annak Belvárosi Tagiskolája részesül a legmodernebb eszközökben.

A tantermi csomagok, melyek egyenként több mint egymillió forint értékűek, érintőképernyős felületű interaktív táblát tartalmaznak, valamint a működésükhöz szükséges szoftvert, tanári számítógépet és projektort. Ezek, valamint a 135 db számítógép a tanulók és osztálytermek arányában oszlik meg a négy intézmény között. A sajátos nevelési igényű, nagyothalló és gyengénlátó diákok tanulását speciális eszközök segítik majd; az igények felmérése alapján ezekre a Csány-Szendrey, illetve az Egry iskolában lesz szükség.

A Keszthelyi VSZK esetében a fejlesztések összhangban vannak a tavaly befejeződött nagyszabású infrastrukturális beruházással, melynek során teljesen megújult az iskolaépület és a kollégium, valamint az idén lezárult, szintén a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében megvalósult tanulói laptop-projekttel.

Az eszközök beszerzése és használatbavétele még az idén megtörténik: várhatóan az új tanévet már modern informatikai támogatással kezdhetik meg a keszthelyi tanulók.

Kapcsolódó írások:
Laptopok segítik a tanulást a VSZK-ban
Összehangolt fejlesztések az oktatási intézményekben
Az elmúlt évek legjelentősebb iskolafejlesztése valósult meg Keszthelyen
Színvonalas szakképzés, korszerű körülmények közt
Újra vendégeket fogad a VSZK felújított kollégiuma
Minőségi oktatás, korszerű eszközökkel