Korszerű informatikai eszközökkel indul a tanév Keszthelyen

2011. augusztus 30. (kedd)

A szeptemberben kezdődő tanév keszthelyi diákjait modern számítógépek és interaktív táblák várják az önkormányzati fenntartású iskolákban. Keszthely városa csaknem 80 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program száz százalékos támogatású pályázatán. A projekt keddi zárórendezvényén Csótár András, az önkormányzat Oktatási, Kulturális és Ifjúsági Bizottságának elnöke köszöntötte a jelenlevőket, és ajánlotta pedagógustársai figyelmébe az új technika kínálta lehetőséget.

Az önrészt nem igénylő projekt keretében 135 számítógépet, 46 ún. tantermi csomagot, továbbá szervert és a sajátos nevelési igényű diákok tanulásának segítésére speciális eszközöket szerezhet be a város. Keszthely összes önkormányzati fenntartású iskolája: a Keszthelyi VSZK, az Egry József Általános Iskola, a Csány-Szendrey Általános Művelődési Központ, valamint annak Belvárosi Tagiskolája részesül a modern eszközökben.

A tantermi csomagok, melyek egyenként több mint egymillió forint értékűek, érintőképernyős felületű interaktív táblát tartalmaznak, valamint a működésükhöz szükséges szoftvert, tanári számítógépet és projektort. Ezek, valamint a 135 db számítógép a tanulók és osztálytermek arányában oszlik meg a négy intézmény között. A sajátos nevelési igényű diákok tanulását segítő csomagok esetében megvizsgálták az igényeket, ez alapján a nagyothallók számára kifejlesztett taneszközök a Csány-Szendrey ÁMK tagiskolájába, a gyengénlátókat segítő készülékek az Egry iskolába kerültek.

A digitális táblákat nyáron szerelték fel, és a telepítést követően az iskolák pedagógusai szervezett oktatáson sajátíthatták el kezelésüket. Iskolai nyílt napok keretében a szülőknek, érdeklődőknek is lehetőségük volt megismerkedni az új technikával.

Támogatási összeg: 79.245.500 Ft
Támogatási intenzitás: 100%
Projekt időtartama: 2011. január 1. – 2011. augusztus 31.
Beszerzett eszközök:
• 135 db számítógép monitorral
• 46 tantermi csomag (notebook, projektor, interaktív tábla)
• 1 db szavazócsomag
• 4 db WIFI csomag
• SNI I. (nagyothalló) csomag (notebook, vezeték nélküli fejhallgató, diktafon)
• SNI III. (gyengénlátó) csomag (notebook, monitor, dokumentum kamera)
• 1 db alkalmazás szerver és 1 db szerver szoftver

Kapcsolódó cikkek:
Digitális táblák a keszthelyi iskoláknak
Laptopok segítik a tanulást a VSZK-ban
Korszerű informatikai eszközcsomag a keszthelyi iskoláknak
Minőségi oktatás, korszerű eszközökkel (VSZK)
Az elmúlt évek legjelentősebb iskolafejlesztése valósult meg Keszthelyen
Akadálymentes a Közgazdasági Szakközépiskola
Akadálymentes a Zöldmező utcai Iskola