Közös megállapodást írt alá a térség négy kiemelkedő turisztikai attrakciója

2020. június 25. (csütörtök)

A nyugati part legjobbjai együtt indítják a nyarat – ez a szlogenje annak a forgalomélénkítő kedvezményrendszernek, amelyről ma délelőtt írt alá megállapodást a Balaton-felvidéki Nemzeti Park, a Helikon Kastélymúzeum, a Zobori Kalandpark és a Zalakarosi Fürdő. Az együttműködést a Magyar Turisztikai Ügynökség is üdvözli. Az MTÜ szerint a hálózatban való gondolkodás kézzel fogható tartalommal tölti meg a desztinációkat.

Közös megállapodást írt alá a nyugat-balatoni régió négy kiemelkedő turisztikai szereplője. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park, a Helikon Kastélymúzeum, a Zobori Élménypark és a Zalakarosi Fürdő együttműködésének köszönhetően azok a vendégek, akik az egyik létesítménybe jegyet váltanak, egy 20%-os kupont kapnak, amelyet a másik három helyszínen használhatnak fel.

„Ezzel az együttműködéssel itt a Nyugat-Balaton térségében egy olyan kínálatot tudunk biztosítani az ide érkező turistáknak, és remélem, minél több ide érkező turistának, hogy akár rossz időben, akár jó időben, akár szezon előtt, akár szezon után fog tudni magának olyan programot találni, amiért érdemes ide eljönni.” – tájékoztatott Pálinkás Róbert, a Helikon Kastélymúzeum igazgatója.

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park 14 bemutatóhelyen mintegy fél millió látogatót fogad évente. Az igazgatóságnak több partneri megállapodása is van, ilyen együttműködést azonban most először írtak alá. Fontos céljuk, hogy minél több emberrel szerettessék meg a természetet.

„Ami körülvesz minket és természeti csoda, az nagyon-nagyon kis földrajzi távolságokon található meg. Ennek a kedvezményrendszernek is ez az alapja, hogy nagyon kis távolság, földrajzi távolságon belül elérhető a látogatók számára, elérhető a természet, kultúra, szórakozás hármasa jelen esetben egy négyes együttműködés keretében.” – emelte ki Puskás Zoltán, a Balaton-felvidéki Nemzeti park Igazgatóság igazgatója.

A Zalakarosi Fürdőben az elmúlt években számos fejlesztés valósult meg és kiemelt figyelmet fordítanak a családokra. A komplexum a térség egyik legnépszerűbb attrakciója, az együttműködés aláírásával pedig a vendégeik mellett kiemelt figyelmet fordítanak a desztináció más népszerű turisztikai célpontjaira is.

„Abban gondolkodunk, hogy nem csak önző módon a saját érdekeinket nézzük, hanem nézzük a kollégákat, nem szoros értelemben vett versenytársakat. Segítsünk a vendégeinknek abban, hogy ők jól érezzék magukat az itt töltött időben és szívesen, élménydúsan gondoljanak ránk vissza.” – mondta Podlovics Péter, a Zalakarosi Fürdő zrt. vezérigazgatója.

A zalaszabari kalandparkban nem csak a gyerekek, hanem a felnőttek is találhatnak maguknak szórakozási lehetőséget. A park vezetői az együttműködéssel szeretnék ráirányítani a figyelmet a Kis-Balatonra is, amely a régió szerves része és számos kikapcsolódási lehetőséget kínál az ide érkező turistáknak.

„Azt gondoltuk, együtt négyen mi olyan valamit tudunk nyújtani, olyan étlapot tudunk adni egy családnak, hogy amikor otthon Budapesten, Debrecenben, Székesfehérváron a kanapén ül és azt dönti el, hogy hova menjünk nyaralni, pihenni hétvégére, akkor igenis egy ilyen együttműködés, egy ilyen közös étlap befolyásolni fogja már ott a döntésüket.” – emelte ki Szabadics Zoltán, a Zobori Élménypark tulajdonosa.

Az együttműködést a Magyar Turisztikai Ügynökség is üdvözölte. Könnyid László elmondta, az elmúlt hónapok visszaesése után bíztatóak a számok. A múlt héten mintegy 60 ezer vendégéjszakát regisztráltak a Balatonnál, július-augusztus hónapokra pedig százezer fölött van a foglalások száma. Az MTÜ fontosnak tartja ezeket a megállapodásokat, hiszen így lehetőség van az adott desztinációkat valódi tartalommal megtölteni.

„Térségi szereplők nem versenytársat látva egymásban elkezdenek együtt gondolkozni, a látogatófolyamot megpróbálják kicsit irányítani és egymás attrakcióit akkor ajánljuk az ide látogató családoknak, amikor éppen nálunk vannak. Nos, ennek a végeredménye lehet az, hogy a régióba látogató vendégek még több élménnyel térnek haza, növelik a régió ismertségét és nagyobb esély lesz arra, hogy aztán egyszer visszatérnek.” – hívta fel a figyelmet a Magyar Turisztikai Ügynökés vezérigazgató-helyettese.

A 20%-os kedvezményre jogosító kuponok már elérhetők az együttműködésben részt vevő partnereknél. A megállapodás nem csak a nyári szezonra, hanem egész évre szól, így azok is ki tudják használni a lehetőséget, akik ősszel vagy télen érkeznek a térségbe.

Regman Karola – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/7187-kozos-megallapodast-irt-ala-a-terseg-negy-kiemelkedo-turisztikai-attrakcioja