Kvarda Attila marad a keszthelyi kórház igazgatója

2012. november 17. (szombat)

Döntés született a fekvőbeteg-ellátó intézmények élére júliusban kiírt pályázatokról – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egészségügyi államtitkársága pénteken az MTI-vel. A 47 kórház vezetői tisztségére kiírt pályázat 32 poszt esetében zárult eredményesen, 15 helyen eredménytelen lett.

A Magyar Nemzet egy héttel ezelőtt írt arról, hogy több tucat kórház élére az eredeti tervek szerint november elsejével kellett volna kinevezni az új főigazgatókat, de ez nem történt meg. A lap szerint a kormánypárti frakción belül komoly viták voltak ez ügyben. Aznap az egészségügyi államtitkárság az MTI megkeresésére annyit közölt, hogy a kórházigazgatói pályázatokkal kapcsolatos döntéshozatal folyamatban van, az eredményt rövidesen nyilvánosságra hozzák.

Az államtitkárság pénteki közleményében felidézte: a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) július 29-én írt ki pályázatot az állami fenntartásba került városi egészségügyi intézmények intézményvezetői álláshelyeire, valamint azoknak a korábbi megyei önkormányzati és fővárosi egészségügyi intézményeknek a főigazgatói posztjára, ahol a pályázatot előzőleg eredménytelennek nyilvánították.

A pályázati időszak lezárult, és megszületett a döntés: a 47 kórház vezetői tisztségére kiírt pályázat 32 poszt esetében zárult eredményesen. (A teljes lista elérhető a következő internetcímen: http://www.gyemszi.hu/site/index.php?mid=440&lang=hu)

A Soproni Erzsébet Oktató Kórházban Molnár Ágnes, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztéspolitikai koordinációért felelős volt államtitkára, a miniszterelnök fejlesztésekért felelős megbízottja nyújtotta be a nyertes pályázatot. A politikus, aki egyébként a Fidesz regionális politikai igazgatói tisztségét is betölti, korábban a Kisalföld című lapnak úgy nyilatkozott: át kell gondolnia, mely feladatait tartja meg a poszt elnyerése esetén. Elmondta, a miniszterelnök melletti feladatait szeretné a továbbiakban is ellátni és országgyűlési mandátumát is kitöltené.

A Bajai Szent Rókus Kórházat a jövőben is a jelenlegi igazgató, Tóth Gábor vezeti. A Hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórház-Rendelőintézetben Kallai Árpád, a Keszthelyi Kórházban Kvarda Attila, a Pest Megyei Flór Ferenc Kórházban Trombitás Zoltán marad az igazgató.
Változás lesz viszont például a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórházban, amelyet mostanáig Repa Imre vezetett, helyette Moizs Marianna lesz a kórházigazgató. Szintén új igazgató, Ficzere Andrea vezeti a jövőben a fővárosi Uzsoki Utcai Kórházat, ahol korábban Golub Iván töltötte be ezt a posztot. E két kórház vezetésére a pályázatot most második alkalommal írták ki, miután az első kör eredménytelennek bizonyult. Akkor több 62 éves, illetve annál idősebb pályázó nem nyerte el a posztot. Repa Imre ebben az évben a 62., míg Golub Iván a 65. életévét tölti be.

A 47 kórház vezetői posztjára kiírt pályázat 15 esetben eredménytelenül zárult, ezek közül 11 helyen 30 napon belül új pályázatot írnak ki. Utóbbiak közé tartozik a kisbéri Batthyány Kázmér Szakkórház, a Győr-Moson-Sopron megyei Csornai Margit Kórház, a kisvárdai Felső-Szabolcsi Kórház, a váci Jávorszky Ödön Kórház, a karcagi Kátai Gábor Kórház, a Móri Kórház és Rendelőintézet, az Orosházi Kórház, a Selye János Kórház, a Siófoki Kórház-Rendelőintézet, a Csongrád megyei Dr. Bugyi István Kórház, a tatabányai Szent Borbála Kórház.

Az emberi erőforrások minisztere 10 kórházat érintő integrációról döntött, amelyet 2012. december 31-ig kell elvégezni. Ez a mostani pályázati körben 4 kórházat érint: a Kalocsai Szent Kereszt Kórházat, a Marcali Kórház-Rendelőintézetet, a Kiskunfélegyházi Kórház- Rendelőintézet Gyógyfürdő és Rehabilitációs Központot, valamint a makói Dr. Diósszilágyi Sámuel Kórházat. Az ezeken a helyeken kiírt intézményvezetői pályázatokat az integráció miatt eredménytelennek nyilvánították, és ott nem is hirdetnek újra pályázatot – derül ki az államtitkárság közleményéből.

A kiírás szerint a kórházvezetői megbízás öt évre szól.

(forrás: MTI)

Kapcsolódó cikkek:
Rehabilitációs ellátás fejlesztése a keszthelyi kórházban
Betegeket szolgál, orvosokat segít
Korszerű orvosi műszerek a Városi Kórháznak
Alternatív szülőszoba is lesz a kórházban
Bankfiókban gyűjtött játékoknak örülhettek a beteg gyerekek
Fiatalok segítenek a kórház gyermekosztályán
Új részleg a keszthelyi kórházban
Megmenekült a keszthelyi városi kórház