Kylo Ren vitt adományt a Keszthelyi Kórházba

2019. december 19. (csütörtök)

Star Wars jelmezben vitt adományt a Keszthelyi Kórház Gyermekosztályának a hévízi Fontana Filmszínház csapata. A játékokat, édességeket, gyümölcsöket a hévízi Karitász és magánszemélyek ajánlották fel. A gyermekosztály dolgozói hangsúlyozták, a betegeknek nagyon sokat jelentenek ezek a felajánlások.
Az új Star Wars filmek legismertebb karaktere, Kylo Ren látogatta meg a Keszthelyi Kórház Gyermekosztályának betegeit. Az évtizedek óta hatalmas népszerűségnek örvendő filmsorozat szereplője játékokat, papírt és színes ceruzát, csokoládét és gyümölcsöt vitt a gyerekeknek. A hévízi Fontana Filmszínház csapata már 2017-ben is jelmezbe öltözve promotálta a film legújabb részét, ekkor fogalmazódott meg az ötlet, hogy a nagy népszerűségre való tekintettel adományokat is gyűjthetnének.

„2017 decemberében sikerült beöltöznünk Hévízen és nagyon nagy siker volt. Gondoltunk arra, hogy ezt próbáljuk egy kicsit produktívabban, egy kicsit segítőkészebben létrehozni, megoldani újra. Arra gondoltunk, hogy lesz még egy rész ebből, a kilencedik és akkor próbáljunk valakinek segíteni. Így alakult, hogy a kórházra esett a választás, mert mégiscsak a gyerekek, és mi is gyerekek vagyunk, mikor beöltözünk. Így legalább próbáltunk segíteni, amennyire lehetett.” – mondta Lendvay Péter, az adományozás ötletgazdája.

A Keszthelyi Kórház Gyermekosztályának minden adomány jól jön. Ilyenkor karácsonykor különösen, hiszen az intézményben már hagyomány, hogy az ünnepeket kórházban töltő gyerekek ajándékot kapnak, amelyet haza is vihetnek magukkal. Ez általában egy plüssállat, de a csoki és a gyümölcs is nagy sláger. A most érkezett felajánlások a hévízi Karitásznak és magánszemélyeknek köszönhetők.

„Mind az osztályon dolgozók számára sokat jelent, hogy a városban lakók, a környéken lakók, akikért végül is nekünk küldetésünk van, ünnepkörben különösen gondolnak ránk. Ez egyfajta szolidaritás kifejezése azt gondolom, amikor a gyermekek, akik bekerülnek kórházba – évközben is, de az egy külön kihívás, ha egy ünnepkörben adott esetben néhány napot bent kell tölteni. Így megérezhetik azt, hogy gondolnak rájuk, hogy szeretettel próbálnak értük tenni valamit.” – tájékoztatott Dr. Szelestei Gábor, a Keszthelyi Kórház Gyermekosztályának főorvosa.

A gyermekosztályon rendszeresen szükség van ágyneműhuzatokra, törölközőkre. Ez utóbbiból is hozott most az adományozó csapat. Az osztály dolgozói kiemelték, nagyon hálásak a felajánlásokért, amelyek könnyebbé teszik a betegek bent tartózkodását.

Regman Karola – Keszthelyi TV
https://tvkeszthely.hu/hirek/6681-kylo-ren-vitt-adomanyt-a-keszthelyi-korhazba?fbclid=IwAR1JfA0ZAMYQhKLUPlpEUGhsHD4YI1udtosZhf21boHP6el9BN4y-h04C8s