Legyen öröm az iskolakezdés!

2022. szeptember 9. (péntek)

Idén is meghirdette tanévkezdési programját a Katolikus Karitász. Országosan 10 ezer gyermeket támogatnak, köztük a Veszprémi Főegyházmegyében élőket. A Karitász segélyakciójával nem csupán az eszközök beszerzését segíti, az önkéntesek egész évben figyelik és ha kell, támogtaják a rászoruló családokat.

Élelmiszercsomagot, tanszereket és vásárlási utalványt adott át a Katolikus Karitász a Ranolder iskola tíz tanulójának. A harmadikas gyermekének járó csomagot Parrag Gábor vette át. Azt mondja, nagyon jól esik a segítség: „A kisfiam kapta a segítséget, csak ő jelenleg Pécsen van, kórházban. Egy elég komoly betegséggel küzd, illetve küzdött. Most már remélhetőleg kijön belőle és kezdheti itt tovább az iskolát.”

A Legyen öröm az iskolakezdés! elnevezésű segélyprogram keretében hárommillió forint értékben, több mint 500 gyermeknek és családjuknak segít a Karitász a Veszprémi Főegyházmegyében. Számos támogató sorakozott fel a kezdeményezés mögé.

Szijártó László, a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász igazgatója: „Arra kértük a jó szándékú embereket, hogy elsősorban tanszereket, iskolatáskákat, tolltartókat adományozzanak, nyilván ami jó állapotban van, de nagyon sok újat is kaptunk, amit aztán tovább tudtunk adni ennek a programnak a keretében. Egyébként ez a program még egészen szeptember 15-ig tart. Aki akár 1356-os telefonszámot hívja, ő ezt a programunkat segítheti 500 forinttal hívásonként.”

Már többször megmutatta térségünk az összefogás erejét – fogalmazott az eseményen Nagy Bálint államtitkár. A politikus méltatta a Katolikus Karitász helyi önkénteseit, akik a koronavírus-járvány idején is bizonyították helytállásukat. Az önkormányzat 2014-ben „Keszthely Város Szociális Ellátásáért” díjat adományozott a csoportnak.

„Egy rendszer akkor működik igazán jól, ha az állam is teszi a dolgát, az önkormányzatok is elvégzik a feladatukat és ha e mellé büszkélkedhetünk olyan önkéntesekkel, helyi aktív lakókkal, civil emberekkel akik még ehhez segítséget tudnak nyújtani, amire tényleg azt gondolom, hogy a keszthelyi térség nagy mértékben büszke lehet. Hiszen akár hogyha a helyi Katolikus Karitász önkéntes csoportra gondolok, ami hosszú évek óta működik a városban”- nyilatkozta Nagy Bálint államtitkár.

A Veszprém-Főegyházmegyei Karitász a fiatalokra és az utánpótlásra is gondol. Egri példa alapján diákmozgalmat szerveznek általános- és középiskolásoknak. Céljuk, hogy játékosformában sajátítsák el a diákok a szeretetszolgálati tevékenységet. E mellett a történelem, a magyarság és a természet ismeretére is koncentrál a mozgalom.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/9551-legyen-orom-az-iskolakezdes