Lendületben

2019. január 31. (csütörtök)

A mozgás, a sportos életmód áll a középpontjában a Balaton Színház új előadássorozatának. A Lendületben című program keretében inspiráló emberek várják a közönséget. A szervezők szerint Keszthelyen és térségében egyre nagyobb figyelmet kap a mozgás, ezért hívták életre a programot. A nyitórendezvényen Lubics Szilvia ultrafutó beszélt motivációiról.
Sparthatlonon. Az Athén és Spárta közötti 246 kilométeres táv keménységét jól mutatja, hogy átlagban az indulóknak csak a fele ér célba. Az ultramaratoni futóversenyt háromszor is megnyerte Lubics Szilvia.Élményeit és motivációit a Lendületben előadássorozat közönségével is megosztotta. A fogorvosként dolgozó háromgyermekes családanya számára nagy öröm, hogy vele nyitották ezt az programot. Rendszeresen tart motivációs előadásokat az ultrafutó.

„Úgy érzem, hogy tudok adni másoknak a visszajelzések alapján. Minden előadást úgy tartok, hogy ha onnan haza megy három olyan ember legalább, aki gazdagabb lesz valamivel és egy picikét tud jobban hinni önmagában, vagy ezek szerint változtatni picit a gondolkodásmódján, az életén, az már nekem nagyon sokat jelent” – nyilatkozta Lubics Szilvia.

Hozzátette, egy hosszabb távú versenyen számos nehézség merül fel, de ezek a problémák a hétköznapi életben is előjöhetnek. Ezért úgy véli, mindenki számára fontos a motiváció. Az új előadássorozat első alkalma teltházas közönséget vonzott.

„Pont egy ilyen stádiumban vagyok, hogy megcsináltam egy-két olyan tervet, amit nagyon terveztem és most egy kis motivációs hiánnyal küzdöttem. Szeretnék hallani innen-onnan még plusz ötleteket, egy kicsit újra föl kell spannolja az ember ezt az érzést, hogy tudja a következő célokat is elérni” – mondta televíziónknak az egyik érdeklődő, Gelencsér Zoltán.

A program ötletgazdája Horváth Anita, aki betegség miatt nem tudott jelen lenni. Nevében Csengei Ágota köszöntötte a vendégeket. A művelődési központ igazgatója elmondta, azért hívták éltre a programot, mert tapasztalataik szerint egyre nagyobb az érdeklődés a sport iránt.

„Már tíz éves a Keszthelyi Kilométerek, egy fantasztikus triathlon versenynek adunk helyet, itt van a Tour de Hongrienak egy csomópontja. Tehát úgy gondolom, hogy a keszthelyiek és a környékbeliek érdeklődése is egyre inkább az aktív sport és a tömegsport iránt fordulhat, úgyhogy nagyon remélem, hogy ez az előadássorozat ezt csak támogatja és segíti, hogy miért érdemes megmozdulnunk és fölkelnünk a karosszékből” – mondta a művelődési központ igazgatója.

A Lendületben előadást havi rendszerességgel szervezik meg. Legközelebb Mányoki Attila hosszútávúszótól hallhat inspiráló gondolatokat a közönség február 19-én.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV
https://tvkeszthely.hu/hirek/5716-lenduletben