Lomtalanítás

2023. szeptember 13. (szerda)

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Keszthelyi HUSZ Nonprofit Kft. a családi házban élők részére házhoz menő lomtalanítási akciót szervez, melynek időpontja városrészektől függően 2023. szeptember közepe és 2023. december eleje között lesz.

A lomtalanítást kérő ingatlantulajdonosoknak a városrészenként felajánlott regisztrációs időszakban kell bejelenteni szállítási igényüket. A szolgáltató csak az igénybejelentést leadó ingatlanokat keresi fel! Az érintett ingatlanon rendelkezni kell érvényes hulladékszállítási előfizetéssel, és nem lehet díjtartozásuk. A lom hulladékokat az időpont egyeztetéssel meghatározott átvételi napon, reggel 6:00 óráig kell kihelyezni úgy, hogy az a közlekedést ne akadályozza, a közterületet ne szennyezze.

Fontos! A társasházak lomtalanítása külön időpontban történik, erről minden esetben a közös képviselőkkel egyeztetnek, és ők fogják a lakók között kihirdetni az időpontokat.

Kérjük, hogy a lomtalanítás során átadható hulladékok körét, illetve azon hulladékok körét, amelyek a lomtalanítás során nem kerülnek elszállításra, szíveskedjenek fokozott figyelemmel áttanulmányozni!

A Keszthelyi HUSZ Nonprofit Kft. a lomtalanítási akció keretében az alábbi nagy darabos, szilárd hulladékokat szállítja el:

 • bútorok, berendezési tárgyak, (pl.: ágy, ülőgarnitúra, polc, szekrény, asztal, szék, fogas, szőnyeg, edények, vödrök stb.),
 • kerti bútor garnitúra,
 • nagyobb játék,

Felhívjuk a figyelmet, hogy a 72/2013. (VIII. 27.) VM rendelet alapján nem számítanak lomhulladéknak, ezért a lomtalanítás során nem kerülnek elszállításra:

 • vegyes háztartási hulladékok (zsákolt állapotban sem),
 • ruha, textília (zsákolt állapotban sem)
 • szelektív hulladékgyűjtés keretében átvételre kerülő, újrahasznosítható hulladékok (műanyag-, papír-, fém-, üveg csomagolóanyagok, újságok, nyomtatványok, könyvek, stb.)
 • fásszárú és lágyszárú növényi, zöld hulladékok pl. fű, falevél, ágak, gallyak (zsákolt állapotban sem),
 • építési-bontási hulladékok (pl.: építőanyag maradék, törmelék, WC csésze, kibontott nyílászárók, ablakkeret, redőny, ablaküveg, ajtó, szigetelőanyag, burkolatok, padlószőnyeg, lambéria, tapéta, ereszcsatorna stb.),
 • veszélyes hulladék, és azok göngyölegei (pl.: gyógyszeres dobozok, festékes, olajos, lakkos flakonok, akkumulátor, elemek, vegyszeres dobozok, kannák, növényvédőszer, fáradtolaj, stb.) valamint járműalkatrészek, járművek bontásából származó hulladék,
 • elektromos berendezések (pl.: televízió, monitor, hűtő, számítógép, mosógép stb.) és ezek bontásából származó hulladékok,
 • tehergépjárművek, mezőgazdasági munkagépek gumiabroncsai, személyautó gumiabroncs felnivel, illetve a meghirdetett mennyiség felett,
 • továbbá nem kerülnek elszállításra a felsorolásból kimaradt egyéb, vagy a háztartási mennyiséget meghaladó, üzletszerűen folytatott tevékenységek hulladékai.

Fontos! A regisztrációs időszak nem egyezik meg a lomtalanítás időpontjával! Pontos időpontot regisztrációkor adnak a szakemberek. A lomtalanítási igényeket a 83/777-478-as telefonszámon lehet bejelenteni!

A regisztrációs időpontokról további tájékoztatást a Keszthelyi HUSZ Nonprofit Kft. honlapján találnak.