Longboarddal a Balaton körül

2019. július 26. (péntek)

Longboarddal tervezi körbegurulni a Balatont egy keszthelyi férfi. Bognár Attila egyhuzamban akarja teljesíteni a több mint 200 kilométeres távot. A túrát július 29-én kezdi, melyhez várja a csatlakozni szándékozókat. Az 51 éves férfi mindig szeretett sportolni, magának, fiának is bizonyítani akar, illetve fel akarja hívni a figyelmet arra, hogy idősebb korban is fontos a mozgás és az egészség.
Bognár Attila öt éve kezdett el longboardozni. Ekkor vásárolt egy deszkát a fia, ő maga is kipróbálta és egyből beleszeretett ebbe sporteszközbe. A gördeszkánál hosszabb és nagyobb kerekekkel rendelkező longboarddal nemsokára már 20-30-40 kilométeres távokat tett meg. Attila nagy szerelme a Balaton, volt már két félbehagyott és egy teljesített köre a tó körül, de ezt hosszabb szünetekkel tette meg: „Édesanyám mondta, amikor megjöttem a befejezett körömből, hogy na most akkor letudtad a hülyeségedet? Mondom, le, de még szeretnék menni. – Hát akkor meg tudod két nap alatt is csinálni. Így kipattant a gondolat, hogy mi lenne, ha tényleg…”

Július 29-re tervezi az akciót Attila. Hajnali 4-kor akar indulni az északi part irányába és csak kisebb, frissítő pihenőkre áll majd meg a mintegy 200 kilométeres túrán. Úgy kalkulál, hogy másnap estére visszaér Keszthelyre. Az 51 éves férfinek több motivációja van.

„Magamnak is akarok bizonyítani, hogy nem vagyok még annyira öreg, gyerekem felé is, ő is ugye extrém sportol. Nem akarom, hogy azt mondja, a Fater egy eltunyult lusta disznó. Meg az embereknek kicsit megmutatni, hogy hajrá, kicsit mozogni kell. Úgy gondolom, hogy amíg az ember nem hagyja el magát, addig az egészsége is jobb, mint aki elfekszik, ellustul, az teljesen más világ szerintem” – nyilatkozta Bognár Attila.

Attilát több barátja buzdítja, illetve támogató is segíti. Azt mondja, sokat jelent számára minden biztató szó. Szívesen fogad kísérőket is, akár végig, akár csak egy-egy szakaszra deszkával, bringával, rollerral, korival, vagy bármivel, amivel a kerékpárúton lehet közlekedni. Egy facebook eseményt is létrehozott, ahol részletesen beszámol a felkészülésről és túráról is.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV
https://tvkeszthely.hu/hirek/6262-longboarddal-a-balaton-korul?fbclid=IwAR3fM50LDnXT449bOF3Tiy-HTn-yeT26P-0vVF43DtwoTLObDxtnSCMSaPg