Magyar bajnoki címet hozott a 15 éves fiú

2019. szeptember 30. (hétfő)

Keszthelyen nagy hagyományai vannak a vitorlás sportnak. A balatoni vitorlásázás beivódott a város történetébe,életébe. Bajnokok,olimpikonok kerültek ki a város vitorlás klubjaiból. Azonban 25 éve egy -egy hajóosztályban nem születtek nagy eredmények. Optimist hajóosztályban a várakozást egy 15 éves fiú,Tóth Attila megtörte. Magyar bajnoki címmel térhetett haza a Csopakon megrendezett izgalmas Magyar Bajnokságról.
Tóth Attila 15 éves fiú. Büszkén mutatta legújabb érmét amit vitorlás sportban nyert. Optimist hajóosztályban. Csopakon rendezték meg a magyar bajnokságot. Attila alig öt éve szeli a Balaton vizét. Keszthelyen kezdett vitorlázni,jelenleg a Balatonföldvári Spartacus Vitorlás Egylet tagja. Nagyon komolyan veszi a sportot amit választott. S ha már sportol,versenyez is és a ha versenyre kell készülni akkor a szabadidő maga a sport. Nyáron minden nap vítorlát bontott,tanévben csak a hét végi napok jutnak edzésre. A magyar bajnokságra nem volt külön felkészülés.-mondja a szerény fiú akinek kis szélben versenyeken mindig a rajt a legnehezebb.

„A bajnokságon az első futamot meg tudtam nyerni,utána egy kisebb rosszabb futam volt amin 3.lettem-de az még nem volt olyan rossz-. Majd meg tudtam nyer a 3. futamot is és az utolsó nap,a negyedik futamba egy nagyon rosszat ötödiket mentem ,eléggé szomorú voltam de az utolsó futamot meg tudtam nyerni,így én lettem az ifjúsági bajnok.”-mondta Tóth Attila.

Az erős mezőnyben 130 versenyző közül sikerült Attilának a dobogó legfelső fokára állnia. Ősztől megválik szeretett hajójától,hajóosztályt vált .

„29-es hajóosztályba ülök,ami egy két személyes hajóosztály és sokkal gyorsabb,nagyobb és instabilabb. A csapattársam az még ,hogy ki lesz nincs meg pontosan. DE már meg vannak a kiszemeltek. És nagyon várom .”-adott tájékoztatást a versenyző.

A Vajda Gimnázium tanulója számos külföldi versenyen is bizonyított.. Nàpoly, Garda tó,Spanyolország,Görögország,Szlovénia,Hollandia vizei sem ismeretlenek számára. Eljutott a Karib tengeren megrendezett világbajnokságra is Antigua szigetére. De ami igazán szívet melengető számára az a Balaton vizén elnyert magyar bajnoki cím.

Hegedüs Éva – Keszthelyi Televízió
https://tvkeszthely.hu/hirek/6441-magyar-bajnoki-cimet-hozott-a-15-eves-fiu?fbclid=IwAR3mhT5CuF7OmpNRMkZmmZIvPhRjBGmVQxs6GO05NXeaaLI_oyiRVII4_eM