Magyar Diáksport Napja a VSZK-ban

2022. október 1. (szombat)
KesztHelyi identitás

Négy állomáson mozoghattak a VSZK-sok a Magyar Diáksport Napján. A tanév rendjéről szóló rendeletben 2020-tól jelent meg hivatalosan, hogy szeptember utolsó péntekén szervezik meg azt a témanapot. Mindegyik osztály csatlakozott a közös sportoláshoz. Idén a Diákönkormányzat is segített a szervezésben.

22 percet kellett egy-egy csapatnak spinningezni. A lényeg az volt, hogy minél több kilométert tekerjenek le ennyi idő alatt a tanulók. Folyamatosan váltották egymást, hogy nem fáradjanak el nagyon időközben.

A tornateremben egy Exatlon-pályát építettek fel. Itt a különböző akadályokon kellett túljutniuk minél jobb idővel a diákoknak. Fekvőtámasz, labdagyűjtés, zsámolyugrás is szerepelt a feladatok között.

„Nagyon tetszik ez a nap, ez a pálya ez szerintem nagyon jó. A vége volt a legjobb, ahol a betűket kellett összeszedni. Nekem a mozgás nagyon sokat jelent, én 9 éve társastáncolok.” – mondta el Tuvoly Ádám.

Minden csapatnak két ugrókötéllel 1011-szer, azaz összesen 2022-ször kellett kötéláthajtást végezniük. A feladatok összeállításában a Diákönkormányzat is segített idén. Az osztályok javaslatai szerint szervezték meg az állomásokat.

„A célja az az egésznek, hogy minél többen mozogjanak, elvégre a feladatokat is úgy pontozzuk, hogy az osztály hány százaléka vett részt a feladatokban.” – osztotta meg Hajdu László.

A lépcsőfutáson legalább 2022 lépcsőt kellett érinteniük a versenyzőknek. A Magyar Diáksport Napjához második éve csatlakoztak a VSZK-sok.

„Most már harmadik éve fitness-wellness instruktorokat képzünk az iskolában, úgyhogy azt gondoljunk, hogy ez egy mindenképpen jó alkalom arra, hogy ők is belefolyjanak a szervezésbe és hogy minél több diák részt vegyen ezen a napon az iskolából.” – ismertette Selmeczy Zsuzsanna testnevelő tanár.

A Magyar Diáksport Napját 2006 óta rendezik meg, mely európai kezdeményezéssé is vált. 44 országban szervezik meg az Európai Diáksport Napot, mely évről-évre a testmozgással és az egészségtudatos életvezetéssel összefüggő fókusztémákat dolgoz fel.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/9624-magyar-diaksport-napja-a-vszkban