Major Vera: „Érzem, hogy támogatnak.”

2021. július 27. (kedd)

Vasárnap hajnalban kezdte meg szereplését a Tokiói Olimpián Major Veronika. A BEFAG Keszthely Erdész Lövészklub versenyzője első körben 34. lett a 10 méteres légpisztoly számban. A sportoló saját maga mesélte el első tapasztalatait televíziónk számára.

Magyar idő szerint vasárnap hajnali kettőkor kezdődött meg a 10 méteres női légpisztoly szám a Tokiói Olimpián. Ebben volt érdekelt Major Veronika is. A keszthelyi sportoló már egy hete van Japánban, elmondása szerint sikerült megszoknia a környezetet is. A versenytársak sem ismeretlenek számára, hiszen korábbi megmérettetéseken már találkoztak, kiismerték egymást. Verának a kvalifikáció során a kezdés okozott nehézségeket, de az edzői konzultáció után megmutatta tehetségét. Ez azonban sajnos nem volt elég a döntőhöz.

„Én nagyon gyors lövőnek számítok. Tehát általában az 1 óra 15 perces lőidőből nagyjából ilyen 45-50 peret szoktam felhasználni. Most viszont az első fél óra eltelt azzal, hogy az első 20 lövést lőttem. Hiszen tényleg minden egyes lövést többször felemeltem. Volt olyan, hogy kétszer-háromszor. Szerintem olyan nem is volt, hogy elsőre sikerült volna ellőnöm. Mert volt egy kis agyi gát ebben, hogy a lehető legtökéletesebben akartam csinálni. És ez egy picit annak a rovására ment, hogy hagytam volna. hogy vigyen a flow és vigyen az áramlat magával.”

Egy szarvasról készült pasztellképet mutat Keczeli Zoltán. Az alkotás érdekessége, hogy Major Veronika készítette 2010-ben, amikor a lövészklubhoz került. A BEFAG Keszthely Erdész Lövészklub edzője azért mutatta meg a képet, mert ez jelképezi azt, hogy honnan indult el a sportoló. Csik Ferenc szobra pedig a folytatás szimbóluma. Keczeli Zoltán elmondta, nagyon büszke Verára.

„Az első lövés után ki is kéredzkedett a lőállásból és a kapitánnyal próbált szót váltani, hogyan tovább. Hogy ez mennyire jól sikerült, az mutatja, hogy a harmadik, negyedik, ötödik sorozatban például 10 lövésből 97 köröket ért el, ami hát a mi világunkban meglehetősen jó eredmény. Ezzel az első és második sorozatnak a gyengébb teljesítményét nyilvánvaló nem tudta teljes mértékben behozni, de megmutatta azt, hogy nagy versenyeken, ahol nagyon helyt kell állni, főleg az utolsó lövéseknél, akkor fantasztikus teljesítményre képes.”

Major Vera legközelebb csütörtökön a női 25 méteres pisztoly számban lesz érdekelt. Most erre készül.

„Várom már nagyon. Most ez egy kicsit elcsendesedik bennem ez a légpisztoly és akkor pont ez az egy-két nap elég lesz arra, hogy újra erőre kapjak és feltüzeljem magam és úgy álljak oda a 30+30 pontjának a versenyére, hogy végre lőhetek.”

A pontlövés kvalifikáció magyar idő szerint csütörtökön hajnali 2-kor kezdődik, mely pénteken folytatódik.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/8256-major-vera-erzem-hogy-tamogatnak