Már gyűlnek a cipősdobozok Keszthelyen is

2020. december 14. (hétfő)

Az idei évben is csatlakozott a cipősdoboz akcióhoz Keszthely. A Család és KarrierPont irodájában ezúttal is le lehet adni az összeállított ajándékokat. A gyűjtést a Tegyünk Együtt Keszthelyért Egyesület koordinálja. A szervezet elnöke, Molnár Anna elmondta, a járvány az akció kapcsán is érezteti hatását, holott most még fontosabb, hogy örömet okozzunk a nehéz sorsú gyermekeknek.

Érkeznek a cipősdobozok a keszthelyi Család és KarrierPontba. A Vajda János Gimnázium diákjai az idei évben is összefogtak, hogy segítsenek a rászoruló gyermekeken. Az oktatási intézmény tanulói tavaly nagyszabású akció keretein belül 115 cipősdobozt gyűjtöttek össze. Az idei évben nehezebb dolguk van, az online oktatás miatt ugyanis nem tudnak találkozni a társaikkal. Ennek ellenére azonban a közösségi oldalakon felhívták a diákok figyelmét a jótékonysági akcióra.

„A Vajdában mindig is nagyon fontosnak gondoljuk azt, hogy adakozzunk, tavaly is 115 dobozt gyűjtöttünk. Idén sajnos a pandémia miatt nehezebb, azonban próbáljuk motiválni diáktársainkat, hogy ahogy mi, jöjjenek el akkor, amikor bent vannak a városban és hozzanak el egy vagy több dobozt is akár.” – mondta Czicza Szabolcs, a Vajda János Gimnázium tanulója.

A Vajda János Gimnázium diákjai fontosnak tartják az adományozást. Többen közülük nem csak karácsonykor, hanem az év többi részében is jótékonykodnak. Elmondták, a digitális oktatás miatt ők is nehéz helyzetben vannak, de ilyenkor sem feledkeznek el azokról, akikhez az ő segítségük nélkül nem jutna el a Jézuska.

„Nagyon vevők erre a diáktársak, többször is volt már olyan, hogy osztályok közösen készítettek dobozokat, vagy a karácsonyi húzás helyett dobozokat hoztak az iskola karácsonyfája alá. Arra is volt precedens, hogy például valaki több dobozt is készített, vagy a tesók dobozát is az iskolába hozták el.” – tette hozzá az iskola diákja.

A cipősdoboz akciót idén is a Baptista Szeretetszolgálat szervezi. Országszerte 103 gyűjtőponton már több mint 14 000 doboz gyűlt össze. A szervezők minden évben felhívják a figyelmet a doboz tartalmára is. A Baptista Szeretetszolgálat természetesen a járványügyi szabályok betartására is figyel, a dobozok ózóngenerátorral fertőtlenített raktárakba kerülnek. A szervezők felhívják a figyelmet, hogy a járvány miatt a nehézsorsú gyerekek sok esetben még nehezebb helyzetbe kerültek.

„Az idei évben is csatlakoztunk az akcióhoz. Sajnos a dobozok számából egyértelműen kiderül, hogy ezt is befolyásolja ez a járványügyi helyzet. Fontosnak tartjuk most még különösebben felhívni arra a figyelmet, hogy fontos, hogy gyűljenek a dobozok, mert minél több doboz van, annál több, talán még nehezebb helyzetben lévő gyermeknek tudunk örömet okozni így karácsony környékén.” – tájékoztatott Molnár Anna, a Tegyünk Együtt Keszthelyért Egyesület elnöke.

Az, aki nem tud vagy nem szeretne cipősdobozt készíteni, élhet az online adományozás lehetőségével. A járványra való tekintettel ezt a szolgáltatást kibővítette a szeretetszolgálat. Ennek keretében játékok, higiéniai eszközök, könyvek vásárlásával vagy pénzadomány küldésével lehet érintésmentesen adományozni. A keszthelyi CSAK Pontba december 20-ig lehet eljuttatni a cipősdobozokat. Az iroda munkatársai minden kedden, szerdán és csütörtökön délután 3 és 6 óra között tartanak nyitva.

Regman Karola – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/7666-mar-gyulnek-a-ciposdobozok-keszthelyen-is