MÁV menetrendi változások

2022. október 26. (szerda)

Balatonszentgyörgy és Keszthely között október 26-án és 27-én pályakarbantartást végeznek, ezért módosul a menetrend a Balatonszentgyörgy–Ukk vonalon.

Balatonszentgyörgy és Keszthely, illetve Balatonszentgyörgy és Sümeg között pótlóbuszok közlekednek, valamint a térségben több Volánbusz járaton is elfogadják a vasúti jegyeket és bérleteket.

A Helikon InterRégiók megosztva, Győr/Celldömölk—Keszthely, illetve Balatonszentgyörgy—Kaposvár/Pécs viszonylatban közlekednek.

Budapest—Siófok felől a Keszthely—Tapolca vonalszakasz állomásaira, megállóhelyeire a Balaton InterCity vonatok pótlóbuszaihoz csatlakozó személyvonatokkal lehet eljutni.

A Helikon InterRégió vonatok két szakasza közötti közvetlen eljutást gyorsított pótlóbuszok biztosítják, melyek Balatonszentgyörgy és Sümeg között járnak, csak Keszthelyt érintik. Ezekkel a gyorsított közvetlen pótlóbuszokkal utazva Balatonszentgyörgyön és Sümegen elérhető ugyanannak az InterRégió vonatnak a másik szakaszon közlekedő járata, így az eljutási idő nem változik a hosszabb utazások során.

A kiszámítható helyközi közlekedés érdekében szerdán és csütörtökön a Volánbusz Keszthely – Gyenesdiás – Vonyarcvashegy – Balatongyörök – Balatonederics – Tapolca útvonalon közlekedő buszjárataira érvényesek az adott szakaszra váltott vasúti bérletek és menetjegyek – a rajtuk feltüntetett viszonylatnak megfelelően.

Felújítják Keszthelyen a Madách utcai vasúti átjárót is, ezért kedden 23 órától pénteken 3:30-ig lezárják a közúti forgalom elől.

https://www.mavcsoport.hu/mav-start/belfoldi-utazas/vaganyzar?fbclid=IwAR3_T19YMhfCm1d5cLpyjYHwOENf6BBlcOSMQwu40ZohlysUiwTvlBtAiN0