Megkezdődött a Szépkorúak hete

2023. október 2. (hétfő)

Váncsa Ildikó keszthelyi képzőművész Őszi szerelem című tárlatával nyílt meg a Szépkorúak hete. A programsorozat idén is tartalmas kikapcsolódást nyújt. Nosztalgia délután, koncert, író-olvasó találkozó és különböző mozgásformák is lesznek.

Váncsa Ildikó érzelemközpontú, emberi tartalmakat tükröző munkái mellett táji indíttatású festményei is bővelkednek az őszi témákban. Az elmúlt három évtized alkotásaiból válogatott a Keszthelyen élő művész. A tárlat az Őszi szerelem címet kapta.

„A szépkorúaknak az ősz, mint egy jelképnek is tekinthető, ahogy a nyár után jön az ősz és aztán a tél. Ezért gondoltam, hogy ez a téma az, ami inkább ide illik. És már magam is kezdek ebbe a korba belépni, de úgy gondolom, hogy az ősznek megvannak a szépségei, a természetben éppen úgy, mint ahogy nekünk, embereknek is” – nyilatkozta Váncsa Ildikó festőművész.

Az embereken kívül a fák és madarak is kedvelt témái Váncsa Ildikónak. A festmények mellett linómetszetteket, napóraterveket és bronzplakettet is láthat a közönség a Balaton Színházban. Kocsondiné Eisenkorb Györgyi könyvtárigazgató méltatta a művészt. A Szépkorúak hetét megnyitó kiállításon Manninger Jenő polgármester egész Keszthely köszönetét fejezte ki az idősebb korosztálynak, hisz ők járultak hozzá a város jelenéhez: „Hálásak vagyunk, hogy nap mint nap egy olyan Keszthelyért tehetjük a dolgunk, amelynek útjait, falait az önök kezei építettek, amelyeket az önök szorgalma és tehetsége emelt ki.”

A Szépkorúak hetében a kiállítás mellett koncerttel, filmvetítéssel, író-olvasó találkozóval, különféle mozgásformákkal és egy zenés nosztalgiadélutánnal is várják a vendégeket.

„Mi ugyan ezt nem nevezzük szépkorúak fesztiváljának, de úgy gondoljuk, hogy akár egy hétvégén, akár egy héten keresztül zajlik, mégis csak ez a programsorozatot nekik szánjuk, nekik tisztelegve, őket invitálva, hogy nekik még továbbra is itt a helyük a Balaton Színházban, a Goldmarkban, illetve a könyvtárban” – mondta Stadler Tímea Kinga, a Goldmark Károly Művelődési Központ igazgatója.

A Szépkorúak hete keretében az elmúlt években is nagy sikere volt a zenés produkcióknak. Idén nosztalgia délután lesz. Örökzöld melódiákkal és közkedvelt slágerekkel készül a Helios zenekar. A koncert mellett szeretetvendégség is lesz. A részvétel regisztrációhoz kötött.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

Képek