Megkezdték a szezont a teniszezők

2019. április 21. (vasárnap)

Szezonnyitó teniszversenyt rendeztek ma délután Keszthelyen. Az 1957-ben alakult Helikon Tenisz Club évek óta áprilisban kezdi meg a kupamérkőzéseket, melyekre Zala és Somogy megye teniszcsapatait várják. Az amatőr páros versenyen férfi- és vegyes számban indultak a sportolók. Ezúttal 24 pár nevezett a megmérettetésre.
Napsütésben kezdődhetett meg a szezon a Helikon Tenisz Club pályáin. Az évadnyitó megmérettetésre kortól és nemtől függetlenül bárki nevezhetett. A legfiatalabb 14, míg a legidősebb résztvevő 76 éves volt. A nevezés felülmúlta a várakozásokat, hiszen a remélt 16 helyett, 48 résztvevő, azaz összesen 24 pár jelentkezett. A klub 4 salakos pályáján erőviszonyok szerint osztották el a játékosokat.

„Ahogy most húztuk a csoportokat, mi az A csoportba kerültünk, szerintem egy kicsit erős lett. De bízok magunkba és a társamba és remélem, hogy jól fog telni a nap is és jó eredményt fogunk elérni.” – mondta el Pécsi Attila a Helikon Tenisz Club tagja.

A baráti megmérettetésre férfi és vegyes párosokban indultak a sportolók. A szettek versenyszabályok szerint zajlottak. Ahhoz, hogy a párosok megnyerjék az elsőt, legalább 6 játékban kellett győzniük két pont különbséggel. Egy csapat kb. 6-7 mérkőzést játszott a délután folyamán, melyek közül végül a legjobbak mérték össze tudásukat.

A Helikon Tenisz Club évek óta április elsején nyitja meg a pályákat. Ehhez hetekkel korábban kezdik el a munkálatokat.

„Kemény tél van sokszor itt a Balaton-parton, Mindezt rendbe kell hozni, hisz jópár hónapig senki nincs itt a pályák közelében. És három hét kell nekünk arra, hogy használható állapotban legyenek ezek a pályák és itt nagy köszönettel tartozom Hajas Andrásnak, aki minden évben immár hosszú évek óta ilyen színvonalúra készíti. Büszkén mondhatom, hogy Zala megyében vagy itt az országban az egyik legjobb pályáink állnak rendelkezésre.” – fogalmazott Horváth Imre klubelnök.

A tervek szerint ebben az évben még 8-10 versenyt rendeznek meg a keszthelyi pályákon. A következőt várhatóan 3 hét múlva tartják.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV
https://tvkeszthely.hu/hirek/5953-megkezdtek-a-szezont-a-teniszezok?fbclid=IwAR3iRVxs2u2HL2S3F-ORSuPh9IENS45EXDWuCb_VHtVVlyCwkhWs-yMYrEk