Megrongálták a Phoenix gályát ábrázoló szobrot

2020. augusztus 28. (péntek)

Több millió forintos kár keletkezett a keszthelyi mólónál álló szoborban. A Phoenix gálya ihletésére készült interaktív alkotás megrongálásáról ma reggel értesítették a rendőrséget, akik négy órán belül elfigták a tettest.

A köztéri alkotás forgótengelye feletti csúcsrészt törték le – szerdáról csütörtökre virradóan. Bejelentés alapján, a rendőrség munkatársai bűncselekmény gyanúja miatt tartottak helyszíni szemlét a délelőtt folyamán. A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint a 8 óra 28 perckor érkezett bejelentéstől számítva négy órán belül elfogták a 20 éves szombathelyi férfit, akit rongálás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgattak ki. Az eljárás során beszerzett adatok szerint a műalkotásban több millió forintos kár keletkezett.

Az esetre közösségi oldalán reagált Keszthely polgármestere. Nagy Bálint úgy fogalmazott: „…természetesen a további szükséges jogi lépéseket megtesszük a városunknak okozott kár megterítése céljából. A jövőben sem fogjuk szó nélkül eltűrni, hogy városunknak bárki is következmények nélkül kárt okozhasson” – írta a polgármester.

A Phoenix gálya ihletésére készült interaktív szobrot a Zala Megyei Mérnöki Kamara ajándékozta Keszthelynek. Az alkotást tavaly, június első hétvégéjén, a város napja alkalmából avatták fel.

https://tvkeszthely.hu/hirek/7359-megrongaltak-a-phoenix-galyat-abrazolo-szobrot

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV