Megteltek a strandok a hétvégén

2020. augusztus 11. (kedd)

Szinte telt házzal üzemeltek a strandok az elmúlt hétvégén Keszthelyen. A nyaralni vágyóknak nem lehetett panasza az időjárásra: eső nélkül úsztuk meg a szombatot és a vasárnapot is. A Balaton kitűnő választásnak bizonyult a hűsölésre.

Szinte felhőtlen égbolt, harminc fok meleg, szikrázó napsütés, kellemes vízhőmérséklet – ezek voltak a legfőbb jellemzői az elmúlt hétvégének. A keszthelyi Városi Strandon szinte telt ház volt szombaton délután. A víz hőmérséklete huszonhat Celsius fokos. Mivel a hét elején még kitart a napsütés, várhatóan tovább melegszik a Balaton vize.

Természetesen sláger a vízibicikli, szinte sorba állnak érte az emberek. A parton legtöbben az árnyékot választották a strandon, de voltak, akik a napozásnak hódoltak. A napsütés erőssége nyáron délben, tiszta időben a legnagyobb, de minden napszakban fontos a mértékletesség és a megfelelő védekezés. „Mi délelőtt jöttünk ki. Óránként körülbelül azért egy csobbanást, közben mindenképpen magasabb faktorszámú napolajat ajánlok. Vagy naptejet, aztán a későbbiekben meg napolajat” – tanácsolja tapasztalatból Takács Szilvia.

A Városi Strand Balaton alakú medencéje is sláger a látogatók körében. Bár ennek kisebb a befogadóképessége, a feszített víztükrű, vízforgatós medence sokak kedvence. Keszthely legnagyobb strandja több, mint három hektáros napozó zöldterülettel, nagyon sokféle szolgáltatással várja a fürödni, pihenni, vagy éppen szórakozni vágyó vendégeket. Szaszovszki János Nógrád megyéből, Diósjenőről érkezett Keszthelyre a családjával. „Elég sokat utaztunk, hogy ide eljöhessünk Keszthelyre. Már negyedik éve vagyunk itt, nagyon szeretünk itt lenni. A gyerekek nagyon élvezik mert a Balatonban is tudnak fürdeni, illetve a medencében is sokat fürdenek. Nagyon jó a víz, illetve a vízminőség, nagyon szép a hely” – mondja.

Ez itt már a Helikon strand. Úgy tartják, hogy ez a Városi strand kisebb testvére. Csendessége, nyugodtsága miatt sokan kedvelik. Körülbelül tizenkilencezer négyzetméter terület áll rendelkezésre a napozáshoz. Ezek a fiúk éppen a vízből jöttek ki. Véleményük szerint a nyaraláshoz a legjobb választás a Balaton. Farkas Márk így látja: „Tolna megyéből jöttünk. Azért választottuk a Balatont, mert mégiscsak Magyarországon van, szóval a közelben. A víz nagyon jó, kellemes. Azért részesítjük előnyben a Balatont, mert ha költeni akarunk, akkor inkább Magyarországon költsünk, mint külföldön.”

Az időjárás előrejelzések szerint csapadék ugyan várható az elkövetkezendő napokban, de a hőmérséklet csúcsértéke marad a harminc fok közelében. Így várhatóan továbbra is telt házzal üzemelhetnek majd a strandok.

Tüskés Balázs – Keszthelyi Televízió

https://tvkeszthely.hu/hirek/7307-megteltek-a-strandok-a-hetvegen