Megújult az egyetem futópályája

2019. október 25. (péntek)

Új salakréteget kapott az egyetem futópályája. A mintegy 800 ezer forintos beruházást Keszthely város önkormányzata saját forrásból finanszírozta. A pályát az egyetemi hallgatók mellett középiskolások is használják, de a keszthelyiek is szívesen járnak ide futni. A sportolók számára nagy segítség, hogy immár új salakon készülhetnek fel a versenyekre.
Testnevelés óra keretein belül is sok középiskolás diák és egyetemi hallgató használja a futópályát. A 8 sávos, salakos pálya azonban az atléták versenyre való felkészítésében is nagy szolgálatot tesz.

A futósávok felújítása évek óta tervben volt. Ezek közül is legfontosabb a legbelső sáv, hiszen a középtávfutók ezen edzenek. Most ez a pályaszakasz új salakot kapott, így kényelmesebbé vált a sportolók számára.

„Ez a salak már eléggé megkopott, és nem csak mi, sportolók, atléták használjuk főleg a belső kört a szegély mellett, hanem a kocogók is, akiknek igényük van a mozgásra. Körülbelül 10 éve volt utoljára a belső kör lesalakozva, és most sikerült önkormányzati segítséggel, Nagy Bálint polgármester segítségével ezt az egészet megvalósítani. Salgótarján mellől hozták a salakot.” – mondta Dr. Kardos József, a KVDSE Atlétika Szakosztályának edzője.

A salak elterítését és hengerezését a VÜZ Kft. munkatársai vállalták. Keszthely városvezetése kiemelt szerepet szán a sportnak. Ez nem csak az egészséges életmód, hanem a közösségépítés szempontjából is rendkívül fontos. A város vezetése ezért döntött úgy, hogy saját forrásból támogatja az egyetem futópályájának megújítását.

„Amikor tavalyi, tavalyelőtti évben elindítottuk az előkészítését a műanyag pálya kiépítésének, akkor már megfogalmazódott az, hogy a következő feladat, amit meg kell valósítanunk, az a meglévő salakos pályának a felújítása. Most a szeptemberi bizottsági ülésen tudtunk dönteni arról, hogy az önkormányzat költségvetésének a terhére, az egyetemmel illetve a Városüzemeltető Kft-vel közösen együttműködve tudjuk megújítani teljes egészében ezt az egész pályát, a teljes kört teljes szélességében.” – tájékoztatott Nagy Bálint, Keszthely polgármestere.

A belső kör mellett új salakot kapott a célegyenes is. Mindemellett a pályát teljes szélességében elegyengették és újrahengerelték. A beruházás több mint 800 ezer forintba került.

Regman Karola – Keszthelyi TV
https://tvkeszthely.hu/hirek/6519-megujult-az-egyetem-futopalyaja?fbclid=IwAR0N7JEsubizMbBmmsPHxmiGgnYbKwaDCSZvpKJ0sfTVofj39YbSZNmSDxE