Megújult infrastruktúra a keszthelyi ipari parkban

2020. augusztus 27. (csütörtök)

122 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatásból fejlesztették a közlekedési infrastruktúráját a keszthelyi ipari parknak. 700 méteren fektettek le aszfaltburkolatot, de a csapadékvíz-elvezetést és a közvilágítást is kiépítették. A beruházást ismertető mai tájékoztatón elhangzott, Keszthely számára a turizmus mellett az ipar támogatása is fontos. Az ipari park fejlesztésével jobb körülményeket tud nyújtani az önkormányzat az itteni vállalkozásoknak.

700 méter hosszúságban kaptak aszfaltburkolatot a korábbi zúzottkő-, vagy földutak. A forgalmi sávokat kiszélesítették, vagy kerekítették a csatlakozási pontoknál, segítve ezzel a nagyméretű járművek közlekedését. A 2012-ben ipari park címet elnyert területen a korábban hiányzó csapadékvíz elevezetést is kiépítették. A Jankó János és Gyöpi utak által határolt területek mellett a Rezi út 1-es szám előtti Csapás úti szakaszt is fejlesztették. A projektre 122,4 millió forintos uniós forrást nyert a város. A beruházást az önkormányzat a közvilágítás fejlesztésével, kiépítésével egészítette ki.

Jogos igény volt az ipari park infrastruktúrájának fejlesztésére – hangsúlyozta a beruházást ismertető tájékoztatón a polgármester. Nagy Bálint hangsúlyozta, Keszthely tekintetében is fontos a több lábon állás, ezért a turizmus mellett az ipart is támogatni kívánják. Hozzátette: a kis- és középvállalkozások jelentős adófizetői a városnak.

„Nagyon fontos, hogy a város is azokat az utakat, infrastruktúrákat folyamatosan megújítsa,a melyeknek ezeknek a vállalkozásoknak szüksége van. Azt gondolom, hogy ezzel a mai nap átadott út-, csatornahálózat- illetve közvilágítás fejlesztéses programmal – bízom benne, hogy a meglévő vállalkozásokat is nagyban tudjuk segíteni, illetve nagy mértékiben hozzájárulunk ahhoz, hogy a későbbiekben majd ideérkező, itt letelepülő vállalkozóknak is egy vonzó alternatívát tudjon Keszthely mutatni ilyen tekintetben” – nyilatkozta Nagy Bálint polgármester.

Nem látványos, de annál fontosabb ez a beruházás – emelte ki a térség országgyűlési képviselője. Manninger Jenő rámutatott, az aszfaltozott utakkal a város előnyöket és jobb körülményeket tud nyújtani az ipari parkban működő vállalkozóknak.

„Ezzel járult hozzá a város, ezzel az uniós támogatással – amit annak idején a Területi Operatív Programba tudtunk beletenni – ahhoz hogy az ipari parkban is jobb szolgáltatásokkal, remélhetőleg minél jobban fejlődjön ez a terület” – fogalmazott Manninger Jenő országgyűlési képviselő.

A tájékoztatón hangsúlyozták a szomszédos Csapás út fejlesztését is, hiszen innét közelíthető meg az ipari park. A Zsidi úti körforgalom és a Rezi út közti 850 méteres szakasz felújítása a nyáron készült el. A megye egyik legforgalmasabb útszakaszán naponta több mint 10 ezer jármű halad át – mondta el Magyar Közút Zala megyei igazgatója, Mórocz József. Manninger Jenő rámutatott, nem csak minőségében, hanem küllemében is javult az útszakasz. Hozzátette: lépésről lépésre haladhat Keszthely úthálózatának felújítása.

https://tvkeszthely.hu/hirek/7356-megujult-infrastruktura-a-keszthelyi-ipari-parkban

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV